‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleLipsa lucrătorilor sezonieri din Polonia, un motiv de îngrijorare pentru fermierii germani

Lipsa lucrătorilor sezonieri din Polonia, un motiv de îngrijorare pentru fermierii germani

‹ adv ›
‹ adv ›

Creşterea economică din Polonia, scutește cetățenii săi de necesitatea de a se angaja la fermierii germani la munci sezoniere, despre aceasta scrie agroxxi.ru.

Agricultorii din Brandenburg şi Baden Württemberg se plâng de insuficienţa lucrătorilor sezonieri. Motivul acestui fenomen este creşterea economică înregistrată în Polonia și România, de unde, în principal, veneau lucrătorii.

Conform sondajului Asociaţiei producătorilor de căpşuni şi sparanghel din Sudul Germaniei(VSSE), 20% din producători au confirmat că numărul lucrătorilor sezonieri s-a redus, iar 45% au observat o reducere a cererii de muncă sezonieră.

La momentul actual, în Germania, zilnic sunt angajaţi 160 -180 mii de oameni, o mare parte dintre care sunt antrenați la recoltarea sparanghelului şi căpşunelor.

Observăm o „înflorire” a ţărilor Europei de Est, a declarat Hans Lehar, directorul general al Cooperativei de fructe și legume Nordbaden (OGA).

„De îndată ce situația economică din țările natale ale lucrătorilor sezonieri se îmbunătățește, ei nu mai vor să-și părăsească familiile timp de mai multe săptămâni”, a menționat directorul Cooperativei.

Astfel, mai mulți fermieri germani s-au pomenit fără brațe de muncă, asta în condițiile în care încă în iarna au semnat contracte de muncă. În mai multe companii circa 40-50 de muncitori nu s-au mai prezentat la recoltare.

‹ adv ›

Lucrătorii sezonieri aflați în prezent în Germania primesc un salariu minim de 8,84 euro pe oră, ceea ce are, de asemenea, un efect secundar nedorit pentru agricultori, deoarece alți lucrători iresponsabili pleacă înainte de sfârșitul sezonului, imediat ce cred că au câștigat suficienți bani.

Asociațiile agrare germane se gândesc la o soluție optimă și sunt gata să încheie contracte de muncă cu lucrătorii sezonieri din alte țări, cum ar fi de exemplu din Ucraina.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii