/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Codreanu vrea eliberarea din funcție a directoarei grădiniței Lăstăraș: „Am să trimit demersurile la Procuratură”

missing
04 iunie 2018, ora 19:11

Materialele acumulate în cadrul anchetei de serviciu inițiată împotriva directoarei Grădiniței nr. 99 „Lăstăraș”, Iană Ceausceac, vor ajunge la Procuratură. Decizia vine după ce aceasta a primit mustrare aspră în loc să fie demisă, așa cum au cerut părinții și autoritățile locale.

„Astăzi eu am să transmit demersurile către toate organele abilitate, procuratură, inspecție financiară, ministerul Justiției să verifice fiecare în parte pe domeniul său de activitate toată activitatea care ține atât de activitatea AO Lăstăraș cât și a Grădiniței,” susține Ruslan Codreanu, primar interimar al Capitalei.

Primarul interimar a explicat părinților de ce directoarea nu a fost demisă. „Eu sunt mai mult ca sigur că dacă o dădeam afară în aceeași zi ea avea să fie restabilită de către instanță și atunci pe lângă faptul că trebuia să pun semnătură de restabilire mai iești obligat să plătești și despăgubiri din banul public,” a adăugat Codreanu.

Directoarea instituției nu a fost de găsit pentru a ne oferi o reacție. Grădinița „Lăstăraș” a ajuns în vizorul presei după ce Codreanu a anunțat că ar fi primit mai multe plângeri de la părinți în legătură cu taxele lunare de 1400 de lei percepute de la fiecare din cei peste 700 de copii.

Reporter: Carolina Bețivu
Imagine: Xenofont Gherghelaș

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram