Tragic! O fetiță de patru ani din satul Copceac a fost lovită de fulger

Tragedie în satul Copceac, unde o fetiță de patru ani a fost lovită de fulger. Tragedia s-a produs duminică, în jurul orei 20.00, scrie Gagauzinfo.md.

Potrivit sursei citate, fetița se afla la cules căpșuni, când a fost lovită de fulger.

A fost solicitat de urgență asistența medicilor de la spitalul raional din Taraclia, însă în pofida eforturilor medicilor  fetița nu a putut fi resuscitată.

Specialiștii recomandă ca în cazul în care oamenii sunt surprinși de o furtună, aceștia trebuie să se adăpostească  într-o mașină sau clădire și să nu rămână în spații deschise. De asemenea, nu este recomandat să stea sub copaci.

Trebuie de evitat sub orice formă apropierea apei.

Dacă totuși prin apropiere nu este vreun adăpost, trebuie de întins jos și de ținut picioarele și mâinile unite, pentru a fi o țintă cât mai mică.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.