Nata Albot: Noul primar al capitalei trebuie să fie un Superman

Activista civică Nata Albot susține că noul primar al capitalei trebuie să fie un Superman ca să “le tragă țeapă nemernicilor și să reușească într-un an nu doar să nu eșueze, ci chiar să convingă chișinăuienii că au făcut o alegere bună”.

„Având în vedere că Moldova nu este o țară liberă și democratică, ar trebui să fim naivi ca să credem că victoria lui Andrei Năstase este una firească și binemeritată. Chiar și dacă era așa, la ora actuală lucrurile stau atât de prost în Moldova, încât nimeni de bună voie nu ar fi lăsat Chișinăul în mâinile opoziției, fără un scop meschin. Iar scopul meschin nu e doar unul. Sunt mai multe. Să decapiteze opoziția, să arate cât e de incompetentă și lipsită de viziune, să accentuieze populismul și lipsa unei echipe cu expertiză în spate, să genereze tensiuni între partidele care au făcut coaliție”, a declarat Nata Albot.

Aceasta a menționat că deși Andrei Năstase nu este un superman, ar putea deveni.

„Trebuie să fii Superman ca să le tragi țeapa nemernicilor și să reușești într-un an nu doar să nu eșuiezi, ci chiar să covingi chișinăuienii că au făcut o alegere bună. Or noi demult nu mai credem în alegeri bune. Și încă o lovitură sub centură oamenilor cu optimismul la pământ este tot ce le trebuie mafioților care au pus laba pe Moldova. Dragă Andrei Nastase, felicitări! Tu nu ești Superman, dar ai putea deveni într-un an dacă vei aduna o echipă, care să te ajute să faci măcar câteva lucruri bune pentru Chișinău. Câteva, dar bune. Nu te râșchira la multe, nu ne promite nimic. Alege câțiva oameni de încrede și profesioniști și fii un bun manager. Contează pe oamenii care azi te-au votat. Ei cel mai mult își doresc ca tu să reușești și cel mai mult să tem că iar să li se va trage țeapa”, a mai scris Nata Albot.

Menționăm că în urma celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi, noul primar al Chișinăului a fost ales candidatul comun PDA, PAS și PLDM, Andrei Năstase.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.