‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriFondatorul Regina Naturii: Vreau să investesc în construcția unei fabrici de procesare și ambalare...

Fondatorul Regina Naturii: Vreau să investesc în construcția unei fabrici de procesare și ambalare a mierii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ion Mereacre este un tânăr din Republica Moldova, care lucrează de mai mulți ani în Marea Britanie, acolo a pus bazele unei companii de construcții, iar banii pe care reușește să-i adune îi investește acasă într-o afacere de success și anume în apicultură.

Este fondatorul companiei Regina Naturii, care doar în anul trecut a reușit să exporte circa 500 de tone de miere în Polonia, Cehia, România, Germania.

„Lucrez în Marea Britanie, acolo avem o activitate în construcție, dar m-am gândit să-mi diversific activitatea și să investesc banii acasă în Moldova și anume în apicultură. Cred că apicultura este o ramură care poate genera profit, ceea ce ne încurajează să mergem înainte și să investim mai mult pentru că este un potențial enorm de a produce, procesa și exporta mierea în țările de Vest”, a menționat pentru Agrobiznes, Ion Mereacre.

A investit peste 350 de mii de euro în afacerea „dulce”, dar nu se oprește aici, are planuri mari și crede că doar prin realizarea unui produs de calitate poți avea succes.

„Ne propunem să construim o fabrică nouă de procesare și ambalare a mierii, dar pentru a implementa acest proiect, cred că vom apela și la un credit bancar. Acest proiect a fost evaluat la circa 650 de mii de euro, dar sperăm că vom avea și rezultate pe potrivă fiind o investiție de lungă durată”, a explicat fondatorul companiei.

Consideră că orice afacere de success are nevoie de multe investiții, muncă, îmbunătățirea continuă și cel mai important realizarea unui produs de calitate. Tinerilor le spune că pentru a avea o afacere de succes, indiferent de domeniu, trebuie să-și stabilească un plan de afaceri și să lucreze asupra a ceea ce ar dori sa obțină.

„Ași încuraja tinerii, sau toți cei care sunt plecați la munci peste hotarele țării, să investească în primul rând în ei, adică în dezvoltarea lor personală, să înțeleagă investițiile, domeniul și produsul în care doresc să investească, respectiv banii pe care îi câștigă să-i investească în afaceri. În Moldova există potențial de a produce și a exporta, piața locală fiind una foarte mică, unde fiecare își crește produsele în grădină proprie, ori la potențialul pe care îl avem de produse noi ar trebui să exportăm. Îi încurajez să investească în agricultură”.

Producătorii de la noi trebuie să aibă răbdare, a ținut să accentueze Mereacre, pentru că lucrurile nu se întîmplă peste noapte.

„Pentru un succes garantat trebuie să ai viziune și un plan bine structurat. Lucrurile nu se întâmplă peste noapte. Noi nu trebuie să ne oprim la nivelul de producere, trebuie să ne gândim la marketing, la produse cu valoare adăugată, la piețe noi de desfacere, stabilirea relațiilor cu partenerii de peste hotare, cum putem să atragem investiții. Dar cel mai important, trebuie să realizăm un produs de calitate ca să-l consumăm noi și să-l putem recomanda și altora”, a conchis producătorul.

‹ adv ›

Alături de un grup de 60 de apicultori din diferite zone ale republicii, Regina Naturii, a intrat în perioada de conversie pentru a putea produce miere organică.

Regina Naturii este unul dintre beneficiarii a 80 de stupi verticali oferiți de Proiectului USAID/Agricultura Performantă în Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›