Igor Dodon: În Chișinău s-a dat iarăși un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală

Președintele Igor Dodon a declarat că, în cadrul turului doi al alegerilor locale pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, s-a dat un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală.

Potrivit lui Dodon, deși pe durata mandatului de primar orășenii se plâng de gropi, de canalizare proastă, de construcții ilegale, de corupție și servcii necalitative, în campania electorală mulți dintre ei s-au arătat preocupați de probleme politice abstracte, nu de problemele reale ale orașului.

„Acesta este un fenomen regretabil, care se repetă a câta oară, spre nefericirea tot a orășenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferințe emoționale de-o zi”, a menționat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook..

El și-a exprimat speranța că noul primar nu va permite „degradarea catastrofală a orașului și va demonstra că îi pasă de soarta Chișinăului”.

„De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atît de prost, încît oricare alt primar de pe dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal”, a mai spus Igor Dodon.

De alrfel, potrivit lui Dodon, pentru Andrei Năstase aceasta a fost „o victorie „a lui Pyrrhusl”, deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el”.

Precizăm că după procesarea a o sută procente din procesele verbale, Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban – 47,43%.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.