15:31:18 28.03.2024
Stiri

Dodon „își linge rănile” după eșecul din Chișinău: „Pentru Andrei Năstase, aceasta a fost o victorie a lui Pyrrhus, deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența”

Politică 04.06.2018 10:39 Vizualizări2275 Autor: Ziarul National
Dodon „își linge rănile” după eșecul din Chișinău: „Pentru Andrei Năstase, aceasta a fost o victorie a lui Pyrrhus, deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența”


Șeful statului Igor Dodon, care a apărut în campania electorală din Chișinău pe panouri publicitare alături de candidatul socialiștilor Ion Ceban, cel care a pierdut șefia Primăriei capitalei în fața lui Andrei Năstase, susține că și de această dată a fost vorba de „un vot geopolitic”.

„Constatăm că în Chișinău s-a dat iarăși un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală. Deși pe durata mandatului de primar orășenii se plâng de gropi, de canalizare proastă, de construcții ilegale, de corupție și servcii necalitative, în campania electorală mulți dintre ei s-au arătat preocupați de probleme politice abstracte, nu de problemele reale ale orașului. Acesta este un fenomen regretabil, care se repetă a câta oară, spre nefericirea tot a orășenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferințe emoționale de-o zi”, a comentat Dodon înfrângerea repetată de ieri din Chișinău a socialiștilor.

Dodon nu-l felicită pe Andrei Năstase pentru victoria din alegeri: „Vom vedea ce management va demonstra primarul general de această dată. Sperăm să nu permită degradarea catastrofală a orașului și să demonstreze că îi pasă de soarta Chișinăului. De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atât de prost, încât oricare alt primar de pe dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal. În rest însă, pentru Andrei Năstase aceasta a fost o victorie a lui Pyrrhus, deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el”.

Președintele preferă să vadă în acest eșec al socialiștilor partea plină a paharului, afirmând că „luptele și victoriile principale” ale acestora „abia urmează”.

„Vedem că socialiștii au demonstrat din nou că se bucură de o încredere largă și de o susținere stabilă în capitala țării. Aproape jumătate dintre alegători i-au oferit votul lui Ion Ceban. Această încredere și susținere o vom valorifica peste un an, atunci când se va da lupta adevărată pentru Chișinău, pentru mandatul deplin de primar general, de patru ani”, anunță Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md