(video) Un nou record! Acest Ferrari a devenit cel mai valoros automobil clasic de pe planetă

Un exemplar Ferrari 250 GTO este la ora actuală cea mai scumpă mașină clasică din lume! Omul de afaceri de origine americană David MacNeil, patronul companiei Weathertech, a scos din buzunar 70 milioane de dolari pentru ca această bijuterie să completeze colecţia sa de automobile.

Potrivit AutoClassics, exemplarul 250 GTO are numărul şasiului “4153 GT”, este vopsit într-o culoare argintie şi are pe caroserie accente galbene şi albe, mai nou şi drapelul francez sub forma unui autocolant. Din arhivele Ferrari aflăm că producţia maşinii a fost finisată la 2 iunie 1963 (acum 55 de ani).

Maşina cu “ADN” sportiv este echipată cu un motor V12 de 3.0 litri, care produce 300 CP, şi este cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în puţin peste şase secunde, iar viteza maximă depăşeşte 200 de km/h.

În total au fost produse doar 36 de exemplare (30 în această caroserie) în perioada anilor 1962-1964 şi doar câteva dintre ele sunt în stare ideală în ziua de astăzi.

Vezi şi: (foto) Acest Aston Martin DBR1 a fost vândut la licitaţie şi a devenit cel mai scump „britanic” din istorie

În istoria sa, cea mai mare popularitate i-a adus-o participările la diverse competiții: curse de anduranţă, curse de urcări pe trasee în rampă, raliuri, etc. Concret acest exemplar, în 1963, a finisat maratonul “24 Hours of Le Mans” pe locul IV și a mai câștigat cursa Tour de France cu o durată de 10 zile.

La sfârșitul anilor 1960, noul proprietar al mașinii Eugenio Baturone a participat cu modelul în câteva competiții spaniole. Până la sfârșitul anilor 1980 nu s-a auzit nimic despre el, până când nu a fost cumpărat de francezul Henri Chambon, care l-a condus într-o serie de evenimente și concursuri istorice competitive, înainte de a-l vinde în 1997 elvețianului Nicolaus Springer.

Vezi şi: Lionel Messi şi-ar fi cumpărat a doua cea mai scumpă maşină din lume, vândută la licitaţie

Springer a concurat, de asemenea, cu această maşină, inclusiv la două ediţii Goodwood Revival. În 2000 a vândut-o germanului Herr Grohe pentru aproximativ 6.5 milioane de dolari. Trei ani mai târziu a fost vândută din nou altui german, Christian Glaesel, un pasionat de curse istorice, în posesia căruia a stat până în acest an.

Modelul Ferrari 250 GTO a trecut în viaţa sa printr-un proces complet de restaurare în atelierul britanic DK Engineering în anii 1990. În 2012, mașina a primit certificatul de la Ferrari Classiche, care îi confirmă autenticitatea şi că deţine piese originale.

Vezi şi: (foto) Un Bugatti vechi de 79 de ani a fost vândut cu 10.000.000 de dolari

Potrivit informaţiilor actuale, printre rarii posesori ai unui Ferrari 250 GTO mai figurează: bateristul Pink Floyd Nick Mason, designerul vestimentar Ralph Lauren, deţinătorul Walmart Robson Walton, actorul Nicolas Cage sau preşedintele Samsung Group, Lee Kun-hee.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/