(video) Eveniment istoric! Încetează producţia renumitului automobil compact Matiz

Legendarul, renumitul Daewoo Matiz pleacă în istorie definitiv! Ultima uzină care îl mai produce sub marca Chevrolet, GM Uzbekistan, a anunţat că va finaliza producţia acestui automobil în luna iulie.

Decizia GM Uzbekistan a fost motivată de “vechimea morală și tehnică a modelului”. Aşadar, sub diferite mărci, mașina a fost vândută timp de 21 de ani.

Matiz a început să fie produs în Uzbekistan din august 2001. Hatchback-ul a devenit al patrulea model Chevrolet care se afla pe linia de asamblare a uzinei de automobile din Asaka. Peste trei ani a fost introdusă o versiune Best echipată cu un motor de un litru volum, iar mai târziu şi o variantă cu transmisie automată.

Maşina poate avea doar o tracţiune faţă şi propulsoare cu volum de 0.8 sau 1.0 litri (51 şi 64 CP respectiv). Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în aproximativ 20 de secunde, iar viteza maximă nu poate depăşi 145 de km/h.

Matiz a fost lansat în Coreea de Sud în 1997 sub marca Daewoo (produs local doar până în 2003), ulterior în Polonia, India și chiar România. Pe piaţa locală din Uzbekistan era şi mai este vândut în aceste zile sub marca Chevrolet, iar modelul de export se numea Uz-Daewoo. În Federaţia Rusă automobilul a fost vândut o vreme sub marca Ravon, însă modelul a părăsit ţara în 2016.

Modelul inspiraţional pe baza căruia s-a dezvoltat Daewoo Matiz este considerat conceptul Fiat Lucciola.

Vezi şi: (foto) Un Daewoo Matiz a fost modificat într-un „atelier de tuning” din Moldova

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/