14:33:49 19.04.2024
Stiri

Parlamentul Olandei: Rusia este responsabilă de moartea pasagerilor MH17

Știri 03.06.2018 19:00 Vizualizări1488 Autor: Ziarul National
Parlamentul Olandei: Rusia este responsabilă de moartea pasagerilor MH17 News.ro


Camera Reprezentanților a parlamentului olandez susține în unanimitate decizia guvernului olandez de a recunoaște Rusia responsabilă de catastrofa Boeing-ului malaiezian în 2014 deasupra Donbasului, potrivit publicației olandeze NOS.nl.

Ziarul noteaza ca, în timpul dezbaterilor, nu doar deputații din coaliție, dar și cei din opoziție au vorbit despre decizia „corectă, logică și curajoasă a guvernului de a pune pe seama Rusiei responsabilitatea morții pasagerilor MH17”.

Chiar și Thierry Baudet, liderul partidului ”Forum for Democracy”, care este de partea Rusiei în majoritatea chestiunilor de politica externa și este ostil față de Uniunea Europeană, a susținut poziția parlamentarilor. Baudet anterior a exprimat îndoieli in legatura cu independența echipei comune de anchetă (JIT), care investighează dezastrul aviatic. Cu toate acestea, în timpul dezbaterilor din parlament, el a recunoscut rezultatele anchetei ca fiind temeinice și credibile, dar a menționat că este în continuare „în căutarea adevărului”.

„Recunoașterea responsabilității Rusiei este un pas justificat și logic”, – a declarat Baudet (foto), citat de Volkskrant.

În ciuda unanimității fără precedent în timpul dezbaterilor, Parlamentul nu a reușit să obțină un document de poziție comună, din cauza opozitiei „Forumului pentru Democrație“ și „Partidul Libertății“ (PVV) de dreapta.

De asemenea, grupurile politice ale Camerei Reprezentanților au dorit să știe de ce Belgia și Malaezia, ale căror cetățeni au fost și de asemenea victime ale dezastrului, nu au sprijinit decizia Olandei și a Australiei.

În același timp, mai multe partide de opoziție, inclusiv Forumul pentru Democrație, PVV, CDA și SP, doresc, vor o investigație și asupra rolului Ucrainei. ”Partidului Libertății” a cerut ca Ucraina să fie trasă la răspundere „pentru că nu și-a închis spațiul aerian”.

Ministrul de externe Stef Blok, prezent la dezbatere, a declarat că pentru astăzi nu există nicio proba care sa acuze Ucraina si a facut ape sa se astepte concluziile ulterioare ale JIT.

În același timp, Blok a adăugat că decizia olandeză de a recunoaște vinovăția Rusiei în cazul MH17 a transformat Olanda într-o ținta a campaniilor de dezinformare din partea Rusiei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md