/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Un alegător, scos din secția de votare de poliție. Era nemulțumit că i s-a aplicat ștampila pe fișa de însoțire

missing
03 iunie 2018, ora 17:51

SV 281 Băcioi. Doi alegători au votat concomitent în aceeași cabină de vot. Nimeni nu a intervenit.

SV 249 Rîșcani. Două persoane au votat împreună în aceeași cabină de vot. Motivul invocat au fost problemele de sănătate ale soțului, din care cauză a fost necesar ajutorul soției.

SV 57 Botanica. Observatorul Promo-LEX a auzit cum membrii BESV, vorbind între ei, au spus că au auzit de la un grup de alegători (care locuiesc la aceeași adresă) că au venit să voteze pentru un concurent fiind plătiți pentru asta.

SV 17 Botanica. Un alegător a constatat că în listă sunt prezente persoane decedate. Președintele a zis că nu este problema lor, ci a secției de pașapoarte.

SV 70 Botanica. Un alegător a identificat o persoană străină înregistrată la adresa sa de domiciliu. Din afirmațiile acestuia, locuința a achiziționat-o în anul 2006, an în care a fost exclus și fostul proprietar de la adresa respectivă.

SV 81 Buiucani. Un alegător a fotografiat buletinul de vot. La solicitarea membrilor SV, alegătorul a refuzat să șteargă poza. A fost chemată poliția, însă alegătorul oricum a refuzat să șteargă poza și a scris o contestație pe motiv că nu este de acord că nu se permite să fie fotografiat buletinul.

SV 149 Centru. Un alegător a venit să voteze cu buletinul de identitate deteriorat (avea o gaură). Președintele BESV nu i-a permis, din care cauză alegătorul a depus o contestație.

SV 98 Buiucani. O doamnă a venit să voteze cu fiica sa de 29 de ani care prezenta semne de dizabilitate psihică. După ce și-a exercitat dreptul la vot, doamna a insistat să i se ofere buletin de vot și fiicei sale. Avea un document unde era menționat „persoană cu statut special”. În listele electorale de bază nu a fost regăsită. Membrii BESV au sunat la CEC unde li s-a spus că nu i se permite să voteze.

SV 248 Rîșcani. Un alegător a solicitat un alt buletin de vot, invocând faptul că a completat greșit cel eliberat. Președintele SV refuzat. Alegătorul a vrut să rupă buletinul de vot, însă președintele SV, nu i-a permis, și a luat de la acesta buletinul de vot și la pus în urnă. Alegătorul a depus o contestație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram