/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Turiștii au distrus celebra plajă din filmul „The Beach”. Accesul către ea, închis din 1 iunie

missing
02 iunie 2018, ora 20:24

Din cauza turismului care a explodat în zonă – peisajele sunt ce-i drept superbe, celebra plajă jucând un rol central în filmul regizat de Danny Boyle – plaja se va închide turiștilor pentru patru luni în fiecare an. Asta se întâmplă pentru că reciful de corali de aici, dar și întreg ecosistemul sunt în mare pericol, scrie Digi24.ro.

Plaja a fost deschisă non-stop din 2000, anul în care romanul lui Alex Garland a fost adaptat pentru marile ecrane. Este vizitată acum de 4.000 de turiști în fiecare zi. Nu mai puțin de 200 de bărci ajung și ele, zilnic, acolo.

„Arată obosită, toată frumusețea i-a pierit. Avem nevoie de un time out pentru aceasta plajă”, a spus Thon Thamrongnawasawat, om de știință, specialist în viață marină.

Astfel, plaja a fost închisă începând cu 1 iunie și nu va mai primi turiști până în octombrie. Când va fi redeschisă, numărul turiștilor care vor putea ajunge într-o zi pe plajă va fi redus la numai 2.000, iar bărcile vor fi nevoite să ancoreze pe partea opusă a insulei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram