Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (video) Casa din Trușeni a…

(video) Casa din Trușeni a lui Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct al IGP, păzită zi și noapte de polițiști

Așa arată azi casa de vacanță a lui Gheorghe Cavcaliuc, foto: crimemoldova.com

Casa lui Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), este păzită zi și noapte de către subalternii săi. Un echipaj de poliție a fost surprins și filmat lângă casa colonelului de către un activist civic, scrie jurnal.md. Polițiștii i-au spus activistului Iurie Tesa că nu păzesc pe nimeni, ci doar asigură ordinea publică. Potrivit jurnal.md, nici Gheorghe Cavcaliuc și nici șeful acestuia, Alexandru Pânzari, nu au putut fi găsiți pentru o reacție.


Ziarul de Gardă a scris despre casa colonelului Cavcaliuc în decembrie 2015, atunci când lucrările de construcție erau în toi. Între timp imobilul a fost finalizat, fiind dotat cu baterii solare, iar în curte este construită o piscină. Șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției a reușit să construiască vila de lux de la marginea Chișinăului chiar dacă în acea perioadă declara un salariu de numai 10 mii de lei.

„Căsuța de vacanță”, așa cum o numea colonelul, este, de fapt, un imobil impunător, amplasat în com. Trușeni, mun. Chișinău, în Întovărășirea Pomicolă „Zarea Trușeni”. Imobilul se află aproape de Chișinău, lângă traseul Chișinău-Leușeni (șos. Balcani).

Vila se înalță pe un teren cu o suprafață de 12 ari pe care Cavcaliuc l-a indicat în declarațiile cu privire la venituri și proprietate depuse âncepând cu anul 2012. În acele declarații șeful IGP susținea că terenul cu pricina ar avea o valoare cadastrală de doar 304 lei, deși, în zonă, un ar se vinde cu aproximativ o mie de euro.

ZdG a mai scris că, în perioada 2013-2015, părinţii colonelului, Petru şi Parascovia, au devenit proprietari a patru apartamente noi în Chişinău.

Gheorghe Cavcaliuc ocupă funcții de conducere în poliție încă de la vârsta de 26 de ani, fiind, în anii 2008-2009, șef al Serviciului investigarea şi contracararea grupărilor criminale, șef adjunct al Secţiei poliţiei criminale a Comisariatului General de Poliție (CGP) Chişinău, comisiar adjunct pentru lucrul operativ al CGP. În 2009-2012, Cavcaliuc a fost șef al Secţiei investigaţii operative a Direcţiei investigare a fraudelor a Departamentului poliţie, iar ulterior, în 2012-2013, șef al Direcţiei misiuni speciale a Departamentului poliţie. Până a fi numit șef adjunct al IGP, a îndeplinit funcția de șef al Direcţiei nr. 5 (Direcția Operațiuni Speciale) a Inspectoratului naţional de investigaţii al IGP din cadrul MAI. Cavcaliuc deține gradul de colonel de poliție.

Citiți și:
(DOC) Șeful IGP, cu vilă în construcție, apartament înscris pe socri și firmă pe cumnat
Averea, eschivarea colonelului Cavcaliuc şi promisiunile neonorate ale ministrului
(foto) Casa lui Cavcaliuc a fost finalizată: Are bazin și baterii solare

sursa foto: crimemoldova.com