00:24:02 17.04.2024
Stiri

Raport „Promo-LEX”: Cadouri electorale pentru chișinăueni de la PSRM; Cheltuieli de campanie, nedeclarate de Ceban și Năstase

Politică 01.06.2018 12:45 Vizualizări1919 Autor: Ziarul National
Raport „Promo-LEX”: Cadouri electorale pentru chișinăueni de la PSRM; Cheltuieli de campanie, nedeclarate de Ceban și Năstase Infoprut


Terenuri de joacă amenajate și stații de așteptare a transportului public vopsite. Cu astfel de „cadouri electorale” ar fi încercat să ademenească alegătorii din Chișinău Partidul Socialiștilor.

Un raport de monitorizare a campaniei electorale pentru turul doi ale alegerilor din Chișinău, realizat de Asociația „Promo-LEX” și făcut public astăzi, notează cel puțin trei cazuri de oferire a serviciilor pentru amenajarea terenurilor de joacă pentru copii și un caz de vopsirea a unei stații de așteptare a transportului public din Chișinău.

Aceeași sursă arată că Andrei Năstase, candidatul PDA la funcția de primar, ar fi utilizat resurse administrative atunci când a organizat o întâlnire cu alegătorii în incinta unei instituții medicale, în timpul programului de muncă.

„Promo-LEX” reclamă și faptul că amkbii concurenți nu au raportat toate cheltuielile pe care le-ar fi avut în campanie din ultimele două săptămâni. Astfel, suma totală estimată, neraportată pentru toate tipurile de activități electorale este de cel puțin 197 127 de lei, inclusiv 161 127 de lei de către Ion Ceban și 36 000 de lei de către Andrei Năstase.

Cei doi contracandidați au declarat fonduri de campanie în sumă totală de 327 000 de lei, dintre care 322 000 de lei sunt fonduri ale lui Ion Ceban.

„Niciunul dintre candidații electorali nu a raportat cheltuieli pentru organizarea evenimentelor, deși au fost organizate dezbateri ori alte evenimente mediatizate. De asemenea, niciunul dintre candidați nu a raportat cheltuieli pentru delegarea observatorilor în secțiile de votare în ziua alegerilor (tur I). Misiunea de Observare Promo-LEX este îngrijorată de faptul că aceste cheltuieli ar putea rămâne nereflectate și în turul II”, se arată în raportul „Promo-LEX”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md