‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANRE a suspendat ultima decizie privind majorarea prețurilor la carburanți

ANRE a suspendat ultima decizie privind majorarea prețurilor la carburanți

‹ adv ›
‹ adv ›

Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a dispus astăzi suspendarea ultimei decizii privind majorarea prețurilor la carburanți, adoptată la 29 mai, „până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament”. Un comunicat de la ANRE precizează că începând cu 1 iunie „se va reveni la prețurile din perioada precedentă”.

ANRE mai anunță că urmează să analizeze săptămâna viitoare cu maximă obiectivitate informațiile prezentate și să le contrapună cu cele care au stat la baza deciziei inițiale.

Totodată, Premierul Pavel Filip a transmis astăzi o solicitare către ANRE în care a cerut lămuriri în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți și ultimele majorări de tarife. Având în vedere neclaritățile privind condițiile care au dus la ultima majorare de tarife, premierul a propus conducerii ANRE să analizeze suspendarea ultimei decizii privind prețurile la carburanți până la clarificarea condițiilor în care aceasta s-a produs.

Chiar dacă Guvernul nu are atribuții prin care poate influența în vreun fel formarea prețurilor la carburanți, prim-ministrul consideră că este important ca orice majorare de tarife să aibă motivații bine argumentate, iar acestea să fie explicate populației în condiții de maximă transparență.

La 29 mai, ANRE a stabilit pentru perioada 30 mai-12 iunie, prețul plafon de comercializare cu amănuntul la cea mai solicitată benzină Premium-95 la nivel de 19,79 lei pentru un litru, iar la motorină de 17,75 lei, respectiv cu 64 de bani și 66 de bani per litru mai mare decât cele anterioare. În perioada 16-29 mai benzina și motorina se scumpise cu 33 și respectiv 30 de bani.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii