Ştiri

Sursa imaginii: mecc.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

31 Mai 2019 / 14:15

Ultimul sunet de clopoţel a răsunat astăzi în toată ţara

A răsunat ultimul sunet de clopoţel pentru toţi elevii şi absolvenţii din întreaga ţară. Pentru unii, acesta însemnă un început de vacanţă, iar pentru alţii despărţirea de o perioadă importantă de viaţă şi înaintarea spre un nou viitor. Elevii au venit la careul solemn emoţionaţi şi cu buchete de flori, relatează Moldova 1.

La Liceul român-francez „Gheorghe Asachi” din capitală sfârşitul anului de învăţământ a fost motiv de bucurie. Elevii spun că vor profita din plin de vară.

„Anul a trecut foarte bine, foarte frumos, îmi place atmosfera, e foarte bine să stai lângă colegi, o să-mi fie dor vara, dar o să fie foarte bine, să mă distrez, să uit un pic de şcoală”. „Sunt fericit că am trecut de clasa a patra şi o să ajung în clasa a cincea, o să am şi o vacanţă, o să merg în excursii cu familia”. „O să-mi fie dor, aici în clasele primare am avut foarte multe momente frumoase”. „A fost foarte super, am aşteptat asta timp de patru ani, e bucurie, dar şi totuşi de tristeţe, pentru că-mi părăsesc prima învăţătoare”, spun elevii.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a ultimul sunet a fost unul nostalgic, deşi înseamnă un nou început.

„Nu vreau să pierd nici o clipă, pentru că ştiu că e ultimul sunet din viaţa mea şi nu o să mai am parte de aşa mari emoţii, emoţiile sunt foarte mari”. „Ultimul sunet este un drum spre o nouă viaţă, spre universitate şi sper să păşesc cu pasul drept”. „Trecem pagina, trecem la ceva nou, emoţii sunt, este inevitabil, fiecare are aceleaşi emoţii de nostalgie, dar şi de bucurie, trecem la ceva nou în viaţă, trecem la universitate, plecăm peste hotare”.

Emoţii au avut şi părinţii care şi-au însoţit copii la careul solemn.

„Ne bucurăm foarte mult, ne bucurăm pentru copii, deci le urăm o vacanţă frumoasă, o odihnă pe măsură şi părinţilor, şi copiilor”. „În primul rând îmi aduc aminte cum eu eram copil şi revin amintirile fără să vrei, sunt emoţii plăcute şie este ceva pozitiv”, susţin părinţii.

Motiv de bucurie au avut şi profesorii, care şi-au văzut rezultatele muncii în succesele elevilor. 

„Este emoţionat dublu, pentru că sunt şi diriginta clasei a XII-a, dar şi sunt mămica absolventei, care este absolventă în această promoţie. Am trăit emoţii multe împreună cu ei, pentru că sunt dirigintă de opt ani”, a declarat Natalia Curea, profesoară de biologie.

În acest an, peste 30 000 de elevi din ţară au absolvit clasa a IX-a, iar 11 400 de elevi - clasa a XII-a.

Comentarii