10:03:33 28.03.2024
Stiri

GEST // Micuța pianistă, numită și „Micul Mozart de Moldova”, a donat banii din ultimul PREMIU unor copii grav bolnavi

Social 31.05.2018 13:39 Vizualizări1583 Autor: Ziarul National
GEST // Micuța pianistă, numită și „Micul Mozart de Moldova”, a donat banii din ultimul PREMIU unor copii grav bolnavi


Micuța pianistă Catherine de Caraman din Chișinău, în vârstă de doar 8 ani, care a luat Premiul mare la Concursul Internațional de Pian din Europa, ce a avut loc în orașul San Dona di Piave din regiunea Veneția, Italia, a donat banii câștigați unui fond de caritate, pentru tratamentul copiilor gravi bolnavi din R. Moldova.

În Italia, micuța pianistă numită și „Micul Mozart de Moldova” a concurat cu cei mai buni peste 200 de tineri pianiști din 27 de țări ale lumii.

Catherine de Caraman, care învață la Liceului republican de muzică „Ciprian Porumbescu”, a plecat la prestigiosul concurs fiind susținută financiar de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Președintele Parlamentului Andrian Candu i-a înmânat, astăzi, Catherinei Diploma Parlamentului Republicii Moldova de gradul I pentru performanțe de excepție în domeniul muzical, promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare și implicare activă în acțiuni de caritate.

Spicherul i-a promis talentatei pianiste că o va ajuta să ajungă la Cannes, Franța, pentru a participa la Gala Premiilor laureaților.

Catherine Caraman este laureată a peste 15 concursuri și festivaluri naționale și internaționale de pian din R. Moldova, România, Cipru, Rusia, Franța, Italia.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md