Ghimpu: PL-ul astăzi este în situația respectivă pentru că a mers cu Plahotniuc atunci când lumea striga „Jos Plahotniuc!”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În Partidul Democrat nu mai poți crede, iar „PL-ul astăzi este în situația respectivă din cauza lui Plahotniuc”. Asta pentru că a mers cu Plahotniuc atunci când lumea striga: „Jos Plahotniuc!” și „Alegeri anticipate! De această părere este astăzi liderul liberal Mihai Ghimpu, care mai spune că toamna aceasta va fi una foarte grea, iar astfel, trebuie luată o decizie privind unirea forțelor democratice pro-europene, dar fără PD.

„Eu nu-l cred pe Plahotniuc că-i proeuropean și avem probe și tot ce s-a întâmplat aici. Cum am spus, nu poți să vorbești de o alianță proeuropeană și să lovești în membrii partidului și pe cealaltă parte să-i ții parcă-s curați, dați cu agheasmă și nimic absolut. Eu doar cunosc niște cazuri și sunt dovezi și imagini video, tot eu cunosc și nimeni nu-i atins acolo, așa că, haideți să deschid și a doua paranteză. Această idee de a include în Constituție direcția europeană îi trebuie lui Plahotniuc pentru a-l aduce pe Dodon, PSRM-ul într-o alianță și să aibă scuze la Moscova și în ceea ce dă. Eu am mers o dată cu Plahotniuc crezând că totuși este proeuropean, a doua oară ca să-i mențin puterea, comoditatea și tot absolut nu va fi în ruptul capului”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Întrebat cine câștigă din relația PD-PSRM, liderul PL a menționat că „astăzi, (câștigă) Plahotniuc, fiindcă Dodon, vedeți, nimic nu vorbește de furtul miliardului, de Șor, de Plahotniuc, deci este sub control totul absolut”, iar „Rusia se bucură că aici mai face demonstrații, rușii s-au încurajat” pentru că văd foarte bine lucrurile acestea. „Dar asta e realitatea că ei înțeleg că înlăturarea lui Dodon, dar poate o să-l înlăture la toamnă, o să vedem. Dacă luăm și analizăm foarte bine cum a câștigat Usatîi a doua oară Bălțiul, deci înseamnă că cetățenii vorbitori de limbă rusă au înțeles că Dodon și socialiștii sunt sub papucul lui Plahotniuc și preferă pe altcineva. Să vedem”, a mai menționat Ghimpu.

În orice caz, afirmă liberalul, „toamna va fi o toamnă foarte grea pentru noi”. „Tare nu-mi doresc ca să nu facem așa politică încât să pierdem tot ce am reușit noi cu greu până acum. Mi-aș dori să fie o decizie luată, pe care am luat-o noi, liberalii, în 2016, știind că e greu, că nu suntem acolo unde trebuie și cu cine trebuie, dar e mai bine așa decât să permitem alegeri anticipate și să avem o guvernare prorusă”, a mai afirmat președintele liberal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...