ANRE s-a răzgândit! Nu mai vrea tarife de peste un euro pentru un litru de benzină

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică s-a răzgândit! După nemulțumirile în spațiul public privind majorarea începând cu ziua de ieri, 30 mai, a prețurilor plafon la carburanți, conducerea ANRE a dispus „suspendarea ultimei decizii privind majorarea prețurilor la carburanți adoptată la 29.05.2018, până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament”.

Astfel, potrivit ANRE, începând cu data 1 iunie, ora 12:01 „se va reveni la prețurile din perioada precedentă”.

Vedeți și: Dedublarea PD! Filip cere ANRE lămuriri privind evoluția prețurilor la carburanți; majoritatea parlamentară respinge audierile directorului ANRE

„Menționăm că, ANRE urmează să analizeze săptămâna viitoare cu maximă obiectivitate informațiile prezentate și să le contrapună cu cele care au stat la baza deciziei inițiale”.

Este de menționat că, potrivit statutului său, ANRE este o agenție independentă.

Amintim că marți, ANRE a luat decizia de a majora cu 64 de bani preșul pentru un litru de benzină și cu 66 de bani a celui la motorină. Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 fusese stabilit prețul maxim de 19,79 lei, în comparație cu 19,15 lei, iar cel la motorină de cel mult 17,75 lei, față de 17,09 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...