/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Scandal la Tiraspol. ONG-ul afiliat lui Rogozin a lăsat fără 2 milioane de dolari 40 de companii de construcții

missing
31 mai 2018, ora 16:45

Potrivit postului de televiziune TSV, ce face parte din grupul Sheriff, de vină ar fi organizația neguvernamentală „Integrarea Eurasiatică”, o structură afiliată exvicepremierului rus Dmitri Rogozin, dar fondată de deputatul rus Alexei Juravleov care militează pentru independența teritoriilor secesioniste din fostul spațiu sovietic, transmite Mold-street.com.

La fel în schemă ar fi şi o companie proxy, controlată de fostul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, dar şi câteva firme fantomă din Federaţia Rusă.

Postul TV susţine că în cadrul programului de ajutor umanitar prin care pe banii din Rusia au fost construite și puse în funcțiune 14 instituţii sociale. “Școli, instituțiile medicale, grădinițe, multe dintrecare au fost finalizate în detrimentul întreprinderilor noastre.

Alte patru obiecte încă nu au fost finalizate. Datoria totală a ONG pentru întreprinderile noastre este de aproape două milioane de dolari”, relatează TSV.

La toate acestea se adaugă faptul că companiile din Rusia ce au furnizat utilaje medicale şi alte produse destinate acestor proiecte nu au primit nici ele banii şi acum încearcă să pună sechestru pe acestea.

O investigaţie RISE Moldova a arătat cum „Integrarea Eurasiatică”, aducea prin contrabandă ajutoare umanitare oferite de Federația Rusă autorităților din stânga Nistrului.

Mai mult! Reporterii RISE Moldova au aflat că bunurile de milioane de dolari au fost cumpărate la suprapreț și, în unele cazuri, depășește practic de două ori prețul lor de piață.

Bunurile au fost transmise direct pe filiera Moscova-Tiraspol, fără implicarea autorităților constituționale de la Chișinău, așa cum prevăd acordurile internaționale.

Potrivit datelor publicate de RISE Moldova, în iunie 2017, organizația de binefacere a deputatului Juravleov figura în calitate de reclamant în cadrul a 33 de procese de judecată. Toate au fost intentate împotriva prim-contractorilor săi, suma totală a despăgubirilor solicitate ridicându-se la 1,5 miliarde de ruble rusești (circa 25 milioane de dolari).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram