/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Cine merită Primăria? Ceban și Năstase au soluții comune pentru unele probleme

31 mai 2018, ora 17:02

„Contracandidatul meu a putut să-i demonstreze de a ajuta omenii, de a face lucrurile mai bine și mai bine în toată perioada cât s-a aflat în cadrul acestui sistem”, a spus Năstase.

„Dar ce se va întâmpla cu primăria dacă Andrei Năstase devine primar? Eu cred că dumnealui așa cum se ceartă cu toată lumea și face politică și are nevoie de pistă pentru Parlament. Orașul pur și simplu se va scufunda”, a replicat Ceban.

Cei doi s-au lăudat cu soluțiile pentru problemele capitalei, iar, pe alocuri, programele lor electorale păreau identice.

„Primul lucru pe care ni l-am propus să-l facem în această privință nemijlocit este auditul acestor instituții, subdiviziuni”, a menționat candidatul PSRM.

„Avem nevoie de un audit, deși trebuie să cunoaștem că există un audit pe care l-a demarat fostul primar domnul Dorin Chirtoacă”, a declarat și candidatul Platformei DA.

„Digitalizarea serviciilor care este oferit de primărie, începând cu ghișeul unic electronic”, a continuat Ceban.

„Vom face digitalizarea maximă, transparentizare a tot ce înseamnă act public”, a completat și Năstase.

Contracandidații au însă viziuni diferite atunci când au vorbit despre finanțarea proiectelor promise în programele electorale.

„Eu vreau ca primăria să treacă prin managementul bazat pe programe și proiecte. Asta putea să existe și ca formulă de „outsourcing” a unor servicii. Acest lucru este posibili atât din bani interni cât și din bani externi. Putem a da, este așa o formulă care se numește „top-up salary”, un salariu adăugat pentru acele funcții care cu adevărat sunt foarte importante”, a spus candidatul socialiștilor la Primăria Capitalei.

„Iar cât privește managementul vom apela la practica Alba Iuliei, vom apela la practica Clujului, a Timișoarei, care a fondat în cadrul primăriilor niște grupuri care au accesat proiecte europene”, a menționat liderul Platformei DA.

Socialistul Ion Ceban a ajuns în turul doi de scrutin după ce a acumulat aproape 41 la sută din voturi, iar Andrei Năstase a fost votat de peste 32 la sută din alegători. În turul doi va fi ales primar persoana care va acumula cele mai multe voturi, indiferent de câți oameni vor participa la vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram