/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Directoarea de la „Lăstăraș” s-a ales cu mustrare aspră, după ce au fost depistate nereguli în activitatea grădiniței

missing
31 mai 2018, ora 17:03

Scandalul s-a iscat la începutul acestei luni, după ce primarul interimar, Ruslan Codreanu, a anunțat că a primit mai multe plângeri de la părinți în legătură cu taxele lunare de 1.400 de lei plătite de fiecare părinte. Acesta a solicitat Direcției generale educație un raport amplu despre activitatea acestei instituții. Ulterior, a fost creat un grup de lucru pentru efectuarea anchetei interne la „Lăstăraș”, care a constatat mai multe ilegalități, comise de conducerea instituției. Între acestea se numără activitățile complementare contra plată, care ar fi fost prestate contrar prevederilor legislației în domeniu. De asemenea, orarul lecțiilor din agendele elevilor nu coincidea cu cel din cataloage, dar și alte încălcări.

În cele din urmă, Consiliul de etica al Directiei generale educație a decis sa aplice directoarei pedeapsa sub forma de mustrare aspră. Anterior, primarul interimar Ruslan Codreanu, a declarat că în perioada 2016-2017, prin intermediul Asociației Obștești „Lăstăraș”, de la părinți au fost colectați aproximativ 14 milioane de lei, cam 80 la sută din bugetul anual al tuturor grădinițelor din capitală. Codreanu a mai menționat că asociația „Lăstăraş” este condusă de fiul fostei directoare.

Anterior, Ruslan Codreanu a cerut Direcției Generale Educație Tineret și Sport să anuleze concursul prin care a fost numită în funcție actuala directoare, menționând că această grădiniță a fost transformată în business de familie, iar afacerea este transmisă prin moștenire membrilor de familie a fostei directoare. Grădinița „Lăstăraș” este frecventată de aproximativ 700 de copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram