‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriConflict de interese la cea mai mare fabrică de ulei din Moldova

Conflict de interese la cea mai mare fabrică de ulei din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Adunarea generală extraordinară a acţionarilor societăţii Floarea Soarelui din Bălţi s-a terminat cu retragerea de la şedinţă a celui mai mare acţionar. O decizie importantă a fost adoptată cu voturile a trei mici acţionari ce deţine doar 4,45% din acţiuni.

Potrivit unui anunţ făcut public de companie, pe 11 mai 2018, în cadrul Adunării Generale urma să fie votată şi acceptarea de către acţionari o decizie de acordare a unei garanţii şi a unui angajament de despăgubire (indemnity) pentru compania Aragvi Finance International DAC din Irlanda (controlată de Vaja Jhashi), care vrea să contracteze un împrumut de 300 de milioane dolari.

„Reprezentantul proprietarului a 368.629 acțiuni nominative ordinare cu drept de vot a declarat un conflict de interese în tranzacție, a părăsit sala de ședințe și nu a participat la reuniune şi nici la vot”, se arată în avizul publicat de Floarea Soarelui.

E vorba de compania Amableus Limited din Cipru, care deţine o cotă de 51,19% din acţiunile Floarea Soarelui şi a cărui beneficiar final este Vaja Jhashi, anunță Mold-Street.

În consecinţă Adunarea la care au participat acţionari ce deţin 55,77%, a adoptat decizia de a elibera garanţia, cu votul a trei mici acţionari ce deţin doar 33.017 de acţiuni, adică mai puţin de 4,5% din capitalul .

De notat că cea mai mare fabrică de producere a uleiului din Moldova, Floarea Soarelui din Bălţi a înregistrat în anul 2017 o scădere cu 31,5% a veniturilor din vânzări, de la 1,2 miliarde lei la 821 milioane lei. În acelaşi timp profitul întreprinderii s-a majorat de şapte ori şi ceva şi a constituit în anul 2017 35,7 milioane lei, arată raportul anual al companiei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›