„De ce contracandidatul dvs NU merită să fie votat?” Ce au răspuns Andrei Năstase și Ion Ceban

Candidații la funcția de primar al capitalei, liderul PPDA Andrei Năstase și socialistul Ion Ceban, care s-au duelat miercuri seara la postul de televiziune TV8, au fost întrebați „De ce contracandidatul dvs NU merită să fie votat?”. Întrebarea a provocat o adevărată confruntare verbală, în care Andrei Năstase a declarat că „acest oraș trebuie iubit și nu stăpânit așa cum înțelege contracandidatul său”, iar Ion Ceban a declarat că Andrei Năstase că vrea să utilizeze Primăria ca o pistă pentru alegerile parlamentare.

Astfel, Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, a menționat că Ion Ceban a putut să-și demonstreze abilitățile de a ajuta oamenii în toată durata, cât s-a aflat în cadrul acestui sistem, „sistem care a adus la situația când oamenii noștri în proporție de 56 la sută să vrea să plece din țară”.

„A fost și consilier la Președinție, a fost deputat, viceministru, este șeful celei mai mari fracțiuni municipale, ar fi putut să demonstreze mult mai bine tot ce știe și cunoaște. Nu doar să facă demersuri, să învețe pe de rost cifre, spuse la televizor, care și pe acelea le încurcă.  Un primar trebuie să aibă echipă, viziune, un program bazat pe prioritățile oamenilor, pe perspectivele acestui oraș  și nu pe planurile clanurilor mafiote, pe care le-a patronat de-a lungul timpului”, a declarat Andrei Năstase.

În acest context, liderul PPDA a invocat Planul Urbanistic al orașului, care ar putut fi actualizat, în acest timp în care Ion Ceban este consilier municipal, și care acum declară că vrea să-l actualizeze. Întrebarea este de ce nu până acum?

„Eu consider că dl Ceban nu trebuie să fie votat, pentru câ dânsul își închipuie cumva că acest oraș poate să-i aparțină. Or, acest oraș aparține cetățenilor, acest oraș trebuie iubit și nu stăpânit așa cum înțelege dl Ceban s-o facă și patronii săi Plahotniuc și Dodon. Avem nevoie de un alt fel de management, calitativ eficient și onest, ceea ce el nu poate oferi”, a adăugat Andrei Năstase.

Candidatul Partidului Socialiștilor Ion Ceban a declarat, la rândul său, că el a renunțat la mandatul de deputat pentru a veni la Primărie și a soluționa problemele orășenilor. Mai mult, acesta a spus că, spre deosebire de Andrei Năstase, el are experiență și o echipă profesionistă.

„Dl Năstase știe foarte bine că până în septembrie 2016 am protestat împreună împotriva acestui sistem, respectiv, am avut aceleași angajamente față de cetățeni. Spre deosebire de dl Năstase, eu am plecat din Parlament, ca să ajung în Primărie. Eu am experiență de peste 5 ani de muncă foarte insistentă”, a spus Ion Ceban.

Potrivit lui, dacă Năstase va deveni primar, acesta se va certa cu toată lumea, va face politică. iar „orașul pur și simplu se va scufunda”.

„Eu cred că dlui așa cum are experiență se va certa cu toată lumea.  Face politică și are nevoie de pistă pentru Parlament, orașul pur și simplu se va scufunda. Deci marea diferență între noi, eu am plecat din Parlament la Primărie și nu vreau să merg din Primărie înapoi în Parlament, Aceasta este marea diferență între noi, Eu am o echipă foarte mare și cu experiență, eu am un program, singur realist, care poate fi realizat. Și eu chiar nu am nevoie să fac politică la Primărie. Am studiile necesare, experiență și echipa foarte bună și un program”. a mai spus Ion Ceban.

Reamintim că în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al mun. Chișinău, care va avea loc pe 3 iunie, în buletinele de vot vor fi înscriși doi candidați: Ion Ceban din partea Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Andrei Năstase din partea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.