(video) Secretarul de stat, Dorin Purice, reproșează bisericii că s-a revoltat împotriva LGBT, dar nu și împotriva fumatului sau alcoolului

dorin-purice-trece-de-la-frontiera-la-mai-17732

În ajunul Zilei Mondiale fără Tutun, Comisia protecție socială, sănătate și familie a audiat instituțiile responsabile de realizarea prevederilor de control al tutunului. La procedura de control parlamentar au participat deputați, reprezentanți ai autorităților publice centrale, ai Oficiului Organizației Mondiale a Sănătății din țara noastră, ai societății civile, precum și parteneri de dezvoltare.

La ședință au fost discutate mai multe aspecte cu referire la Legea privind controlul tutunului. Secretarul de Stat de la MAI, Dorin Purice a avut o intervenție în care a adus reproșuri bisericii.

„Biserica a știut cu vehemență să se expună împotriva reprezentaților LGBT. De ce nu se expune deloc împotriva fumatului, alcoolului și narcomaniei? Unde-i Biserica?”, a menționat Purice.

De menționat că, reprezentanții bisericii au ieșit pe 19 mai la marșul LGBT și au încercat să rupă cordoanele polițiștilor pentru a întrerupe organizarea evenimentului. Mai târziu, Mitropolia Moldovei a venit cu o scrisoare deschisă către conducerea țării, unde a cerut ca marșurile LGBT să fie interzise. Iar recent, internauții au surprins la stațiile din Chișinău anunțuri prin care oamenii sunt chemați la o manifestație în centrul Capitalei împotriva comunităților LGBT. Aceste manifestații ar urma să se petreacă astăzi, 31 mai, atunci când este marcată Ziua Mondială Fără Tutun. În acest context, biserica sau creștinii ortodocși nu au anunțat nicio manifestație împotriva tutunului.

Ziua Mondială fără Tutun este marcată anual la 31 mai. Organizația Mondială a Sănătății a declarat această zi în anul 1987 cu scopul de a atrage atenția asupra pericolul utilizării tutunului pentru societate. Din anul 1990 sloganul acestei zile diferă în fiecare an. Genericul anului 2018 este „Tutunul frânge inimi”, care are drept scop creșterea gradului de conștientizare a populației privind impactul consumului de tutun și a expunerii la fumul de țigară asupra sănătății, îndeosebi asupra inimii, în contextul în care 12% din totalul deceselor sunt cauzate de bolile cardiovasculare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente