Sfârșit de an școlar și începutul probelor de cunoștințe. Absolvenții de gimnaziu și liceu intră în examene

bacc

A rămas mai puțin de o săptămână până când absolvenții claselor a IX-a vor intra în febra examenelor de absolvire, iar liceenii în cea a examenelor de bacalaureat. Pentru absolvenții ciclului gimnazial, sesiunea 2018 se va desfășura în perioada 4-14 iunie, iar sesiunea de bacalaureat va avea loc între 5 și 22 iunie, transmite IPN.

Potrivit unui ordin al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, absolvenții clasei a IX-a vor susține în acest an trei examene. Pentru alolingvi se adăugă și cel de-al patrulea examen, la limba și literatura română, care va avea loc pe 4 iunie (luni). Primul examen pentru toți absolvenții ciclului gimnazial va fi la matematică, pe 7 iunie (joi). Urmează examenele la limba de instruire – 11 iunie (luni) și istoria românilor şi universală – 14 iunie (joi). Toate probele de evaluare vor fi organizate în scris.

În cadrul sesiunii de bacalaureat, pe 5 iunie (marți) absolvenții alolingvi vor susține examenul la limba și literatura română. Pe 8 iunie (vineri) va fi susținut examenul la limba de instruire, iar pe 12 iunie (marți) – la limba străină. Pe 15 iunie (vineri) absolvenții profilului real vor susține examenul la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală. Cei de la arte și sport vor susține proba de profil. Pe 19 iunie (marți) urmează proba la solicitare. Ultimul examen este pe 22 iunie (vineri), la limba și literatura ucraineană, bulgară sau găgăuză.

În afară de disciplinele obligatorii, candidații la BAC vor susține și o probă de examen la o disciplină școlară propusă spre alegere dintr-o listă mai largă, precum. Examene care se vor susține pe 19 iunie și respectiv 22 iunie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente