11:25:48 18.04.2024
Stiri

Cum a murit Hitler? După ce i-au analizat dinții, cercetătorii au descoperit cauza morții

Știri 30.05.2018 20:29 Vizualizări3941 Autor: Ziarul National
Cum a murit Hitler? După ce i-au analizat dinții, cercetătorii au descoperit cauza morții


O nouă cercetarea a pus capăt tuturor teoriilor conspirației legate de moartea dictatorului.

Deși se știe că Hitler a murit în buncărul lui din Berlin, această ipoteza fiind agreată inclusiv de istorici, încă există nenumărate zvonuri conform cărora dictatorul ar fi reușit să fugă din Germania și și-ar fi continuat viața în altă țară.

Pană și Stalin a contribuit la răspândirea acestor mituri, prin operațiunea denumita „Operation Myth”. Practic, Stalin dorea, la acea vreme, ca lumea întreaga să creadă că americanii sau britanicii îl ascundeau pe Hitler și să asocieze, astfel, Vestul cu nazismul.

„Dintii analizati de noi sunt autentici, nu exista niciun fel de dubiu in acest sens. Studiul nostru dovedeste foarte clar ca Hitler a murit in ’45, in buncarului lui.”, a spus profesorul Philippe Charlier, scrie site-ul iflscience.com. “Prin urmare, cu ocazia asta putem, in sfarsit, sa infirmam toate teoriile conspiratiei. Hitler nu a fugit in Argentina cu submarinul, asa cum cred unii. Si nici nu traieste intr-o baza din Antarctica, asa cum par sa creada altii”, a adaugat Charlier.

La sfarsitul lui aprilie 1945, in timp ce fortele sovietice invadau Berlinul, dictatorul isi dicta testamentul si urma sa se sinucida in scurt timp. Cu doua zile inainte de sinuciderea sa, Mussolini fusese impuscat si atarnat de picioare intr-o suburbie din Milano. Hitler stia ca o soarta asemanatoare era inevitabila. De acolo si pana la evenimentele din 30 aprilie nu a mai fost decat un pas. In acea zi, corpul lui si al sotiei sale, Eva Braun, au fost descoperite fara suflare intr-un buncar.

Seful KGB de la acea vreme, Yuri Andropov, a ordonat ca ramasitele sa fie aruncate in raul Biederitz, pentru ca buncarul sa nu devina un loc de pelerinaj pentru nazisti si fascisti, insa Armata Rosie a decis, totusi, sa pastreze mandibula si o parte din craniu, care au fost transferate, succesiv, in arhive, la Moscova.

In urma cu o luna, dupa mai multe luni de negocieri, serviciile secrete din Rusia le-au permis, in sfarsit, cercetatorilor sa analizeze fragmente din craniul si dintii dictatorului. Cercetatorilor nu le-a fost permis sa preleveze probe din craniu, insa bucata de craniu analizata continea o gaura produsa de un glont.

Imaginile cu dantura dictatorului, publicate in paginile studiului, arata ca majoritatea dintilor dictatorului erau falsi, confectionati din metal si/sau imbracati in metal. ,,In momentul mortii, desi avea 56 de ani, Hitler mai avea doar patru dinti.”, a mai spus profesorul Charlier. Cativa dinti prezentau urme albastre, care sugereaza, potrivit cercetatorilor, “o reactie chimica intre cianura si metalul din care au fost confectionati”.

Nu il ultimul rand, dintii lui Hitler au infirmat si un alt mit legat de viata fostului dictator: cercetatorii spunc a dintii lui nu sunt cei ai unui om care prefera sa manance carne, ci mai degraba ai unui vegetarian.

sursa yoda.ro



Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md