(foto, video) Campion la 14 ani. Un tânăr din Varnița face sport de performanță, antrenându-se în subsolul școlii

box5

La 14 ani, a reușit să atingă cele mai înalte performanțe în domeniul boxului. Vorbim despre elevul Liceului Teoretic „Varnița”, Mihail Țăranu, care a cucerit titlul de campion național la box. Astfel, el a demonstrat că poți obține rezultate foarte înalte chiar dacă te antrenezi în subsolul școlii.

Primii pași în box i-a făcut în localitatea sa de baștină, Varnița. În subsolul școlii în care Mihail își face studiile este amenajată sala de box. Aici, de trei ani, tânărul muncește mult ca să-și îndeplinească visurile.

box7

El spune că a început să practice boxul, fiind impresionat de meciurile pe care le vizionam la televizor.

„Pășind pentru prima dată în sala de antrenament, nici nu îmi putea închipui că voi reuși să am asemenea succes în acest sport. Totuși, dintotdeauna mi-am dorit să devin sportiv de performanță”, a menționat Mihail.

Astfel, după doar trei ani de antrenamente, Mihail Țăranu a urcat pe podium la Campionatul Național de Box, devenit campion la vârsta de 14 ani.

box

Antrenorul lui Mihai, Tudor Cara, spune că tânărul a atins rezultate uimitoare, datorită muncii, perseverenței și a talentului.

„Mihai practica sportul de 3 ani, iar reușitele lui sunt uimitoare. Este un sportiv cu perspectivă. Are voință de caracter și perseverență, ceea ce e foarte important pentru un boxer. Face antrenamente de cinci ori pe săptămână, unde muncește la maxim. Boxul este sportul ce îl caracterizează pe Mihai. Ma mândresc cu sportivul meu”, a menționat antrenorul.

box8

Pe parcursul acestor ani, Mihail a mai participat la diverse competiții naționale și internaționale. Ultimul campionat la care a participat a fost Cupa internațională la box din Varnița, la care au fost prezenți zeci de sportivi din Ucraina, Scoția, România și Moldova. La această competiție, Mihail a ocupat locul II. De asemenea, el a reușit să se claseze pe locul 5 la Campionatul european de box.

Autori: Otilia Sterpu, Adrian Pîrău, Mihail Canțer, Svetlana Pînzari, elevi ai Liceului Teoretic „Varnița”, din Varnița, raionul Anenii Noi.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente