/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Jurnalistul rus, care ar fi fost omorât la Kiev, este viu

missing
30 mai 2018, ora 19:15

După cum a spus șeful ucrainean de securitate, Vasily Hrytsak, SBU a primit informații în prealabil despre asasinarea lui Babchenko și ei au împiedicat această tentativă. Gritsak a acuzat serviciile rusești specializate de planificarea uciderii jurnalistului.

„Acum trei ore, organizatorul acestei crime a fost reținut în Kiev. Chiar acum, acțiunile de investigație continuă cu acest cetățean, precum și o serie de percheziții la domiciliul său”, a spus Gritsak.

Însuși, Babchenko a apărut în fața jurnaliștilor la conferința de presă a SBU.

„Ei au venit la mine și mi-au spus: „Există o comandă pe tine. Banii au fost deja transferați”. Din câte știu, 40 de mii de dolari “, – a spus Babchenko. Oficialii SBU au furnizat dovezi ale tentativei de omor asupra jurnalistului, din care ar reieși că serviciile speciale ruse stau în spatele ei, a spus Babchenko.

Jurnalistul și-a cerut scuze și de la soție. „Olea, îmi pare rău, dar nu au existat alte variante. Operațiunea a fost pregătită timp de două luni. Pe mine m-au anunțat o lună în urmă. Potrivit rezultatelor operațiunii, o persoană este arestată, se află în custodie, – a declarat jurnalistul. „ Eu mi-am făcut treaba. Eu încă mai trăiesc”.

Despre „asasinarea” jurnalistului rus Arkady Babchenko a început să apară informații în seara zilei de 29 mai. Se menționa că un necunoscut l-a împușcat de trei ori în spate cu un pistol Makarov, când a intrat în apartamentul lui. Poliția ucraineană l-a numit pe ucigaș un killer profesionist.”

În Kremlin, incidentul cu Babchenko a fost descris ca o tragedie. „Condamnăm cu tărie această crimă și așteptăm cu nerăbdare o anchetă reală și nu pretențioasă pentru a identifica pe cei care se află în spatele acestei crimă”, a declarat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram