Parlamentul se întrunește mâine în ședință. Ce proiecte vor fi supuse votului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, în ședința de astăzi, ordinea de zi a ședințelor plenare pentru săptămâna curentă. Plenul Parlamentului va examina propunerile de modificare și completare a Regulamentului Parlamentului și de modernizare a Codului civil.

Potrivit autorilor proiectului de modernizare a Codului civil, noile reglementări vor moderniza infrastructura juridică națională și o vor armoniza la practicile internaționale cu referire la statutul persoanelor, proprietate, obligații, moștenire și dreptul internațional privat.

Va fi instituită Cartea a 4-a – Moștenirea, care va cuprinde dispoziții tradiționale și statornicite de divizare a moștenirii în cea legală și testamentară, de determinare a capacității succesorale, precum și a nedemnității de a moșteni. La fel, va fi reglementată competența în materie de moștenire, statutul juridic al moștenitorului, custodia masei succesorale etc.

Noua redacție a Codului Civil va include norme cu referire la protecția consumatorului, prin care se instituie reguli generale de la care nu se va putea deroga.

Deputații vor mai dezbate un șir de modificări și completări la Legea privind contractele de credit pentru consumatori, Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, Codul transportului feroviar, Legea comunicațiilor electronice, Legea cu privire la asigurări.

Pe ordinea de zi mai figurează proiectul de lege privind scutirea de taxe a mărfurilor și serviciilor importate pentru construcția Azilului de bătrâni din municipiul Ceadâr-Lunga.

Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 31 mai, începând cu ora 12.00.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...