Corpul neînsuflețit al unei tinere de 29 de ani a fost găsit într-o pădure din Colonița

Corpul neînsuflețit al unei tinere de 29 de ani a fost găsit într-o pădure din Colonița. Victima avea urme de moarte violentă.

Potrivit Poliției capitalei, oamenii legii au fost alertați pe 26 mai despre dispariția tinerei. S-a dispus crearea unui grup de lucru, în componenţa procurorilor, ofiţerilor de investigaţii şi de urmărire penală din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi IP Ciocana pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi descoperire a crimei.

Ulterior, forţele de ordine au identificat un individ în vârstă de 28 de ani, anterior judecat, originar din com. Tohatin, fiind bănuit că ar fi fost implicat în acest caz.

Respectiv, sub conducerea procurorilor au fost efectuate acţiuni procesual-penale, care au stabilit că anume el ar fi maltratat fizic victima şi ar fi asfixiat-o, după ce ar fi consumat alcool împreună pe data de 25 mai.

În acest context ,învinuitul a fost arestat pe un termen de 30 de zile la solicitarea procurorilor şi este cercetat penal pentru omor intenţionat.

Conform legislaţiei în vigoare acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 până la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.