14:16:11 19.04.2024
Stiri

Năstase împărtășește OPINIA lui Țopa și spune că e „RUȘINOASĂ” decizia autorităților de a atribui terenul fostului Stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA

Politică 30.05.2018 15:19 Vizualizări1213 Autor: Ziarul National
Năstase împărtășește OPINIA lui Țopa și spune că e „RUȘINOASĂ” decizia autorităților de a atribui terenul fostului Stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA realitatea.md


Candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, consideră că ar fi rușinoasă decizia autorităților de a atribui terenul, pe care s-a situat fostul Stadion Republican, Ambasadei Statelor Unite ale Americii în R. Moldova.

„Mi-e rușine pentru toate autoritățile centrale și municipale, pentru modul în care a ajuns astăzi arena noastră națională. Faptul că va fi dat sau nu Ambasadei SUA, acest lucru va fi analizat temeinic. Orice ar vrea Guvernul, municipalitatea va avea un cuvânt de spus în acest caz”, a declarat, astăzi, Andrei Năstase, în cadrul dezbaterilor organizate de Radio Moldova, în colaborare cu Promo-lex.

Fostul șef de la Banca de Economii, Viorel Țopa, condamnat la 9 ani de închisoare pentru uz de fals și spălarea banilor în proporții deosebit de mari, a avut ieri o opinie similară cu privire la acordarea terenului respectiv, aflat în paragină de mai mulți ani, Ambasadei SUA. Acesta, care s-a refugiat la Frankfurt și este unul dintre apropiații lui Năstase, sugerează că terenul a fost acordat americanilor pentru anumite favoruri.

„În locul Stadionului Republican va fi o nouă Ambasadă a SUA. Ar fi o mare rușine dacă se adeverește, dar ar mai și explica multe din atitudinea Ambasadei SUA în Moldova”, a scris Viorel Țopa pe pagina sa de Facebook.

Ambasada SUA la Chișinău a venit cu o reacție după ce în spațiul public au apărut aceste informații. „Ambasada SUA apreciază pașii întreprinși de Guvernul Moldovei pentru a susține intenția noastră de a construi o nouă ambasadă, fapt care reflectă relațiile noastre bilaterale profunde și continui. Negocierile privind achiziționarea terenului nou sunt în desfășurare”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md