Studenții STEP IT Academy Moldova au câștigat la IT Campionatul Internațional „Golden Byte 2018”

20180520_134905

La Kiev a avut loc finala IT Campionatului Internațional „Golden Byte 2018”, care a reunit peste 100 de proiecte inovatoare din 10 țări din Europa și Asia. Deja al zecelea an consecutiv, STEP IT Academy organizează IT Campionatul Internațional „Golden Byte”. Campionatul a avut loc cu sprijinul IT companiilor de top: InterSystems, Intel, Dell, Stearling Studio. Parteneri în Moldova: Simpals, Joblist. Partener inovațional: Microsoft.

Participanții au avut ca obiectiv principal să schimbe prin inovații lumea în bine, ceea ce corespunde temei IT Campionatului „Create the new world” astfel multe proiecte au venit cu rezolvarea diferitor probleme sociale, comunitare și ecologice.

Participanții din Ucraina, Georgia, Moldova, Belarus și Azerbaidjan au prezentat proiecte în domeniul tehnologiilor inovatoare și al designului. Printre acestea: aplicații mobile, web site-uri, 3D și 2D personaje, jocuri pe calculator, filme de scurt metraj, gadget-uri IoT și start-up-uri. În acest an, mai mulți participanți au folosit tehnologia realității virtuale și a inteligenței artificiale pentru realizarea ideilor sale.

20180520_141134

Printre câștigători în cadrul nominalizării „Startup Challenge” se numără o echipă din Ucraina, care a creat o pătură LED care ajută la îmbunătățirea stării fizice a nou-născuților.

În categoria „Mobile development” – a câștigat echipa din Liov, Ucraina, cu o aplicație mobilă care convertește rapid și fără efort valuta străină, datorită camerei de pe telefon – acest program va fi foarte util turiștilor în călătoriile acestora, pentru că ei vor fi capabili să înțeleagă rapid costurile și să controleze bugetul disponibil.

În nominalizarea „Short movie”, au câștigat participanții din Odessa, au făcut un film despre problema dependenței oamenilor față de rețelele de socializare.

Echipa, care a luat primul loc în categoria „NoSQL Expert” a dezvoltat un sistem de monitorizare pentru casa inteligentă, o programă care analizează toate datele și le colectează într-un singur loc.

20180520_132031 20180520_132933 20180520_135001

Anul acesta, participanții din Moldova au obținut două premii. Deci, în cadrul nominalizării „Networking Technologies” studentul STEP IT Academy Moldova Bezarov Alexandru a obținut primul loc, iar proiectul Taiko al studentului nostru Victor Gulea a câștigat locul trei dintre 22 de participanți în categoria „Character Design”. Felicitări studenților noștri și vă dorim mult succes în continuare!

STEP IT Academy — cea mai mare instituție de învățământ internațională, non-guvernamentală, specializată pe formare în domeniul IT. În prezent, există 55 de filiale în 17 țări ale lumii (Ucraina, Statele Unite ale Americii, Kazahstan, Brazilia, Bulgaria, Lituania și altele).

STEP IT Academy — este munca unei echipe mari de profesioniști din domeniul IT, locul unde sunt pregătiți  programatori calificați, administratori de sistem, specialiști în tehnologii-WEB, designeri, dezvoltatori de aplicații mobile. Să devină student la STEP IT Academy poate fiecare, de la 15 la 55 de ani. La absolvirea studiilor, studenții primesc o diplomă de tip internațional și certificări de la liderii din domeniul IT: Microsoft, Autodesk, Cisco.

Mai multe informații despre Campionatul „Golden Byte” găsiți AICI.

Detalii despre STEP IT Academy găsiți AICI sau pe următoarea pagină de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente