19:19:25 24.04.2024
Stiri

Avocat lui Renato Usatîi susține că Interpol a CONFIRMAT că dosarul împotriva liderului „Partidului Nostru” ar fi unul politic

Politică 30.05.2018 12:06 Vizualizări1192 Autor: Ziarul National
Avocat lui Renato Usatîi susține că Interpol a CONFIRMAT că dosarul împotriva liderului „Partidului Nostru” ar fi unul politic ru1.md


Avocatului Anatol Istrate susține că procurorul de caz a ignorat din nou ședința de judecată în dosarul liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și că procesul s-ar tergiversa intenționat. Asta pentru că, în opinia acestuia, instanța de judecată ar avea toate temeiurile să anuleze mandatul de arest pe numele liderului „Partidului Nostru”, după ce Interpol a confirmat caracterul politic al dosarului penal pe numele fostului primar de Bălți.

„Instanța a examinat contestațiile apărătorului lui Renato Usatîi în ceea ce privește revocarea măsurii de reprimare – arestul, și transferul de proceduri penale în Marea Britanie. Este deja pentru a patra oară când procurorul nu se prezintă. Instanța a dispus amânarea examinării cauzei. Procurorul pentru a doua oară a fost sancționat cu amendă judiciară. În opinia noastră, procurorii intenționat tergiversează examinarea cauzei”, a declarat Istrate.

Avocatul a precizat că examinarea cauzei se tergiversează după ce Interpol l-a scos de sub urmărire pe Renato Usatîi. „Noi urmam să prezentăm actele primite de la Interpol, prin care a fost refuzată solicitarea R. Moldova de anunțare a lui Renato Usatîi în căutare”, spune acesta. De asemenea, Interpol motivează refuzul de anunțare în căutare prin faptul că ar fi un dosar politic. „Organele de urmărire penală din Marea Britanie nu l-au urmărit și nici nu au de gând să-l cerceteze penal pe Renato Usatîi”, a adăugat Anatol Istrati.

„Considerăm că data viitoare instanța de judecată va avea toate temeiurile pentru a dispune anularea măsurile de reprimare în privința lui Renato Usatîi. Avem și o decizie al unui organ internațional, care confirmă ceea ce am spus noi, apărătorii – cauza penală intentată împotriva lui Renato Usatîi este cu tentă politică”, a conchis avocatul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md