(VIDEO) O nouă ședință de judecată în „dosarul Usatîi”, amânată în lipsa procurorului! Avocat: Procuratura tergiversează procesul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O nouă ședință de judecată în dosarul politicianului Renato Usatîi, președinte al „Partidului Nostru”, a fost amânată ieri pe motiv că procurorul nu s-a prezentat în instanță. Aceasta este deja a patra oară când acuzatorul de stat procedează în asemenea mod, fapt pentru care a fost sancționat repetat cu amendă judiciară. Potrivit apărătorului lui Usatîi, avocatul Anatolie Istrate, în acest mod Procuratura tergiversează procesul întrucât „instanța are toate temeiurile pentru a anula mandatul de arest pe numele liderului PN, mai ales în lumina faptului că Interpol a confirmat caracterul politic al dosarului penal”.

„Instanța a examinat contestațiile apărătorului lui Renato Usatîi în ceea ce privește revocarea măsurii de reprimare – arestul, și transferul de proceduri penale în Marea Britanie”, a declarat Istrate. Potrivit lui, audierile au fost amânate pe motiv că procurorul nu s-a prezentat la ședința de judecată, fapt pentru care a fost sancționat cu amendă judiciară.

Istrate a subliniat că aceasta demonstrează faptul că Procuratura tergiversează procesul întrucât Interpol a refuzat solicitarea Moldovei de anunțare în căutare internațională a lui Renato Usatîi.

„În argumentarea poziției Interpolului se stipulează că refuzul este pe criterii politice, iar organele de urmărire penală din Marea Britanie nu l-au urmărit și nici nu au de gând să-l cerceteze penal pe Renato Usatîi”, a mai menționat Istrate.

Prin urmare, potrivit avocatului, data viitoare instanța de judecată va avea toate temeiurile pentru a dispune revocarea măsurii de reprimare aplicată lui Renato Usatîi, mai ales în condițiile în care „avem și o confirmare a unui organ internațional care confirmă ceea ce am spus noi, apărătorii – cauza penală intentată împotriva lui Renato Usatîi este cu tentă politică”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...