Un cunoscut jurnalist rus de opoziţie a fost ASASINAT la Kiev. Ce zic autoritățile de la Moscova

Un cunoscut jurnalist rus de opoziţie, Arkadi Babcenko, a fost împuşcat mortal, în Kiev, au anunţat autorităţile locale, citate de site-ul agenţiei Reuters. Babcenko era un critic al administraţiei Vladimir Putin și se mutase din Rusia în Ucraina de mai puţin de un an, deoarece se temea să nu fie asasinat.

Potrivit agenţiei Reuters, o femeie a sunat la serviciul de ambulanţă şi a anunţat că l-a găsit împuşcat pe soţul ei, în apartamentul din Kiev în care locuiau. Jurnalistul a decedat la spital, din cauza rănilor suferite, a comunicat Poliţia ucraineană.

Anchetatorii suspectează că Arkadi Babcenko a fost asasinat din cauza activităţilor profesionale. Avocat de profesie, Babcenko era veteran al războiului din Cecenia. Aici şi-a început cariera de jurnalist, el publicând o carte despre experienţa trăită în timpul acelui conflict.

Totodată, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a respins acuzaţia Ucrainei potrivit căreia Moscova se află în spatele uciderii jurnalistului rus Arkadi Babcenko la Kiev, apreciind că acuzaţia face parte dintr-o campanie dusă împotriva Rusiei.

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a afirmat într-o postare marţi seara pe o reţea de socializare că este convins că  “maşina totalitară rusă” nu l-a iertat pe Babcenko pentru onestitatea acestuia.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.