/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Kievul acuză Moscova de omorul jurnalistului rus Arcadii Babchenko la Kiev

missing
30 mai 2018, ora 11:06

În mesajul său acesta a mai adăugat că Babchenko a fost un adevărat prieten al Ucrainei, „care a spus lumii adevărul despre agresiunea Rusiei”.

Amintim că, marți, 29 mai, jurnalistul rus Arcadii Babchenko, un critic al Kremlinului, a fost împușcat în apartamentul său. Jurnalistul a fost împușcat de trei ori în spate și a murit în drum spre spital.

Potrivit BBC, Rusia a cerut o investigație pe acest caz, dar a spus că 1crimele sângeroase” au devenit rutină pentru „regimul de la Kiev”.

Jurnalistul de 41 de ani a fost găsit sângerând la intrarea în blocul său de către soția sa și a murit în drum spre spital într-o ambulanță. El a fost împușcat, de mai multe ori, în spate.

Deputatul ucrainean, Anton Herashchenko, a spus că jurnalistul a ieșit să cumpere niște pâine și că ucigașul îl aștepta.

Șeful poliției din Kiev, Andriy Kryshchenko, a declarat presei locale că ei bănuiesc că Babchenko a fost ucis din cauza „activității sale profesionale”.

În ultimul său post de pe Facebook cu doar câteva ore înainte de atac, Babchenko a reamintit despre o zi norocoasă de acum patru ani. El a scris că a planificat să zboare cu soldații ucrainieni pe un elicopter în zona de război din estul Ucrainei. Însă, nu i s-a permis să urce la bord pentru că nu era suficient spațiu. Elicopterul a fost doborât de rebelii pro-ruși, iar cei 14 pasageri au murit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram