09:55:30 24.04.2024
Stiri

CENTENAR // MRP a derulat a treia etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”. 50 de etnici români din zona Cernăuți au vizitat muzee și monumentele istorice

Știri 30.05.2018 10:00 Vizualizări797 Autor: Ziarul National


CENTENAR // MRP a derulat a treia etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”. 50 de etnici români din zona Cernăuți au vizitat muzee și monumentele istorice

50 de etnici români din zona Cernăuți, Ucraina, au participat la cea de-a treia etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar, desfășurată în perioada 25 – 27 mai curent.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) le-a pregătit celor 50 de etnici români din statul vecin atât vizite la muzee și monumente istorice, cât și întrevederi cu reprezentanți ai autorităților centrale și locale, în județele Suceava și Bistrița-Năsăud.

Festivitatea de deschidere a celei de-a treia etape a avut loc la Palatul Administrativ din Suceava, iar moderator a fost secretar de stat Veaceslav Șaramet.

Ca parte a programului, în prima zi a proiectului etnicii români au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei, Complexul Muzeal Bucovina și la finalul zilei au ajuns la Mănăstirea Dragomirna.

A doua zi a început cu turul Turnului Dogarilor, urmat de o incursiune la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Ziua s-a încheiat cu turul Cetății Ciceului și cu vizita la Mănăstirea Petru Rareș Vodă, unde participanții au fost întâmpinați de către domnul Valentin Mureșan, primarul comunei Ciceu Mihăiești.

Ultima zi a programului pregătit de MRP a inclus deplasări la Casa Memorială Liviu Rebreanu, Casa Memorială George Coșbuc și la Cetatea Rodnei.

Proiectul MRP „Descoperă și Cunoaște România” își propune să contribuie la consolidarea dialogului între etnicii români din afara granițelor, în vederea menținerii legăturilor identitare românești. Edițiile anului Centenar sunt dedicate comunităților istorice și se desfășoară în perioada martie – decembrie 2018.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md