03:09:11 20.04.2024
Stiri

Un fost candidat la funcția de primar și-a anunțat DECIZIA. Pe cine va sprijini în turul II la alegerile locale și ce spune despre Năstase și Ceban

Partide/Comunicate 30.05.2018 10:20 Vizualizări2204 Autor: Vitalie Hadei
Un fost candidat la funcția de primar și-a anunțat DECIZIA. Pe cine va sprijini în turul II la alegerile locale și ce spune despre Năstase și Ceban facebook


Președintelui Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, care a participat în primul tur al alegerilor pentru funcția de primar al capitalei, susține că nu are încredere nici în Ion Ceban și nici în Andrei Năstase.

Potrivit lui Costiuc, candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, și-ar fi pierdut autoritatea în fața alegătorilor proeuropeni și democrați. Costiuc a spus că, deși Năstase a fost susținut în campania electorală de către mai multe formațiuni și lideri politici, inclusiv de către lidera PAS, Maia Sandu, în primul tur de scrutin a obținut cu mult mai puține voturi decât a avut Maia Sandu la alegerile prezidențiale.

Acesta a mai adăugat, citat de IPN, că voturile pe care le-a acumulat Andrei Năstase au venit în mare parte din partea susținătorilor liderului „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, care se află la Moscova și care a făcut îndemnuri către alegători, la toate televiziunile unde a avut apariții, să voteze pentru Andrei Năstase.

„Tandemul Usatîi-Năstase vine să înlocuiască tandemul sau binomul Plahotniuc-Dodon. Și atunci, întrebarea este: dacă un grup de penali vine să înlocuiască un alt grup de penali, ce avem noi de câștigat în urma schimbării penalilor la funcțiile de guvernare?”, se întreabă acesta.

Vasile Costiuc nu susține în turul doi, din 3 iunie, pe niciunul dintre cei doi concurenți electorali, deoarece, spune el, niciunul nu reprezintă interesele cetățenilor. „De fiecare dată când alegătorii au fost îndemnați să voteze răul cel mai mic, s-a demonstrat că răul mai mic a fost mult mai mare decât s-a așteptat. Am vrut să salvăm capitala votând liberalii proeuropeni. Acum trebuie refăcută ca de după război. Și acum încercăm din nou să salvăm capitala. Peste un an, va trebui să salvăm iarăși capitala”, a spus Vasile Costiuc.

Liderul Partidului „Democrația Acasă” a vorbit despre necesitatea modificării Codului Electoral în sensul introducerii în buletinele de vot a opțiunii: „împotriva tuturor”, ca cetățenii să meargă la urnele de vot, dar totodată să le fie oferită posibilitatea să voteze împotriva tuturor și atunci vor vedea politicienii de câtă încredere reală se bucură.

De menționat că Vasile Costiuc a acumulat 0,23% (503 voturi) din voturi în primul tur al alegerilor primarului general.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md