/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Detalii despre transferul verii: Ronaldo pleacă la Paris Saint-Germain

missing
30 mai 2018, ora 10:30

AS scrie azi că vorbele lui Ronaldo nu au rămas fără ecou printre granzii Europei. Şi prima care a reacţionat a fost PSG, conform jurnaliştilor spanioli. Sursa citată scrie că formaţia pariziană îl vrea pe Cristiano şi că deja le-a transmis celor de la Real acest lucru.

Al-Khelaifi visează la un atac Ronaldo-Neymar-Mbappe şi i-a oferit portughezului un salariu net de 45 de milioane de euro pe sezon. Exact cât câştigă marele rival Messi la Bareclona. Astfel, cea mai mare nemulţumire a lui CR7 ar fi rezolvată. În acest moment, Cristiano câştigă 21 de milioane de euro pe an, la Real Madrid.

Suma de transfer

AS menţionează că, deşi clauza lui Cristiano este de 1 miliard de euro, oferta celor de la PSG se va ridica la 150 de milioane de euro. O sumă care cu siguranţă va fi atent cântărită de Florentino Perez, mai ales în condiţiile în care portughezul a împlinit 33 de ani în februarie.

Dorinţa lui Al-Khelaifi de a-l transfera pe Ronaldo ar putea deschide drumul unei alte super mutări, cea a lui Neymar la Real Madrid, mai scriu jurnaliştii iberici.

Cine pleacă de la PSG

Un aspect important care trebuie luat în seamă este cel al fair-play-ului financiar. PSG a cheltuit în vara trecută 400 de milioane de euro numai pentru a-i aduce pe Neymar şi pe Mbappe, astfel că pentru a nu primi sancţiuni din partea Comitetului de Control Financiar al UEFA, parizienii vor trebui să vândă serios în această vară. Cavani, Guedes şi Di Maria sunt primele 3 produse de export propuse de Nasser Al-Khelaifi.

Altfel, Cristiano Ronaldo continuă să alimenteze speculaţiile referitoare la o posibilă plecare de la Real Madrid. Starul lui Real este singurul care nu s-a pozat cu tricoul “galacticilor” din sezonul viitor, pentru site-ul oficial al grupării de pe Santiago Bernabeu.

Cifrele lui Cristiano

Cvintuplul câştigător al “Balonului de Aur” a surprins pe toată lumea după finala Ligii Campionilor, de la Kiev, câştigată cu 3-1 de Real Madrid contra lui Liverpool, când a insinuat că ar putea pleca în această vară de la Real.

Cumpărat de Real Madrid în 2009 de la Manchester United pentru 94 de milioane de euro, Cristiano Ronaldo are 438 de meciuri oficiale jucate pentru Real Madrid. Portughezul cotat în prezent la 120 de milioane de euro de site-urile de specialitate are 450 de goluri și 132 de pase decisive pentru formație de pe Santiago Bernabeu, cu care a câștigat patru Ligi ale Campionilor.

Ronaldo este jucătorul cu cele mai multe goluri în Liga Campionilor (120) și cele mai multe meciuri câștigate (97). Lusitanul deține recordul de goluri într-o singură ediție de Champions League, 17, stabilit în sezonul 2013-2014, în timp ce în actuala ediție a reușit 15. Tot el este și jucătorul cu recordul de goluri marcate împotriva unui singur club în Champions League, zece, înscrise în poarta lui Juventus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram