/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

37 de studenți din familii defavorizate au primit burse anuale de studii în mărime de 7.000 de lei

30 mai 2018, ora 09:35

Scopul acestui program este asigurarea accesului echitabil la studii universitare și susținerea materială în obținerea educației de calitate pentru un viitor sigur tuturor tinerilor din Republica Moldova, în special a celor din medii social-vulnerabile.

În acest an, la concurs au participat 85 de studenți, de la 12 instituții de învățământ superior din ţară, iar în urma evaluării dosarelor depuse, au fost selectaţi 37 de finaliști, de la 9 instituții de învățământ superior, dintre care 5 sunt studenți la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Scopul proiectului „Burse pentru Viitorul Tău!” este de a contribui la reducerea inegalității în vederea accesului la studii universitare a tinerilor ce provin din familii social-vulnerabile din Republica Moldova, prin oferirea suportului financiar necesar întru asigurarea unei educații de calitate. Grupul ținta al inițiativei îl reprezintă tinerii care provin din familii cu venituri modeste, din familii cu mulţi copii, care sunt orfani sau se află sub tutelă, şi/sau cu dizabilități, atît din zonele urbane, cît şi din cele rurale. Proiectul prevede oferirea, în bază de concurs, a 30 burse anuale în valoare de 7000 lei, orientate spre acoperirea unor cheltuieli ce ţin de efectuarea studiilor (taxei de studii, cheltuieli de cazare, masă, transport, rechizite de studiu ş.a.). Beneficiarii de burse pot candida pentru reînnoirea acestea, în următorul an de studiu, cu condiția demonstrării performanțelor academice şi a implicării în activități extracurriculare. Programul poate oferi susținere pe o durată maximă de 3 ani de studiu.

Pe parcursul celor patru ediţii anuale ale proiectului, începând cu 2014, peste 420 de studenţi au participat la concurs, fiind acordate în total în jur de 170 de burse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram