Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.05.2018

Ministrul Chiril Gaburici a cerut să fie întreprinse măsurile necesare pentru înlocuirea documentelor în domeniul construcțiilor cu EUROCODURI și standarde europene

Ministrul Chiril Gaburici a cerut să fie întreprinse măsurile necesare pentru înlocuirea documentelor în domeniul construcțiilor cu EUROCODURI și standarde europene

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat astăzi cu reprezentanții Federației Patronale a Constructorilor Drumarilor şi a Producătorilor Materialelor de Construcție „Condrumat” despre proiectul Codului Urbanismului și Construcțiilor, aplicarea standardelor europene în construcții, eliberarea certificatelor de urbanism în termeni rezonabili, dar și rambursarea cheltuielilor la dezvoltarea rețelelor locale. La ședință au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Autorităților Publice Locale, Apă-Canal Chișinău, Moldovagaz.

În cadrul discuțiilor, ministrul Chiril Gaburici consideră că este imperativă urgentarea promovării, în Parlament, a Codului Urbanismului și Construcțiilor, astfel încât acesta să fie aprobat până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare. De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a cerut să fie întreprinse măsurile necesare pentru înlocuirea documentelor normative existente în domeniul construcțiilor cu EUROCODURI și standarde europene. „EUROCODURILE trebuie să fie aplicate din 2020. Avem puțin timp, de aceea trebuie să începem cât mai rapid elaborarea acestora. Rog să veniți cu toate acțiunile care trebuie întreprinse în acest sens”, a subliniat Chiril Gaburici.

Referindu-se la conlucrarea agenților economici din domeniul construcțiilor cu furnizorii de apă, energie electrică, gaze naturale, dar și APL, ministrul a dispus ca, sub patronajul Ministerului Economiei și Infrastructurii, să fie organizate ședințe cu fiecare dintre aceștia, astfel încât să fie soluționate toate dificultățile care apar. „Trebuie să existe o comunicare mai strânsă între toți actorii implicați în acest sector. Este important ca fiecare să-și facă bine munca, pentru a obține rezultatele dorite. Odată cu soluționarea problemelor din domeniul construcțiilor, vor fi mai multe investiții, vor fi mai multe taxe plătite, vor apărea mai multe locuri de muncă”, a spus Chiril Gaburici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus