Jurnalist rus împușcat mortal în apartamentul său din Kiev. Mesajul MAI-ului ucrainean

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un jurnalist rus a fost împușcat mortal în apartamentul său din Kiev. Este vorba despre Arcadii Babcenko, în vârstă de 41 de ani. Potrivit presei ruse, cu referire la Ministerul ucrainean de Interne, acesta ar fi fost rănit în spate, fiind depistat de către soția sa care a alertat medicii. Jurnalistul s-a stins în drum spre spital.

MAI-ul ucrainean a anunțat pe pagina sa de Facebook că la Kiev a fost împușcat „un cetățean rus, moderator al unui post de televiziune”.

„Incidentul a avut loc pe strada Nikolsko-Slobodskaya în raionul Dneprovsk al capitalei. La linia 102 a fost recepționat mesajul de la medici: aceștia au fost contactați de o femeie care a spus că l-a depistat în apartament pe soțul său într-o baltă de sânge. De la rănile primite, aparent în spate, victima a decedat. Decedatul este cetățean al Federației Ruse, născut în 1977, moderator al unui post de televiziune”, se arată în postarea Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

La locul faptei a mers un grup de anchetatori pentru a investiga cazul.

Anterior „Obozrevateli” a comunicat că victima este jurnalistul Arcadii Babcenko.

„La 102 a venit un mesaj că în apartament este împușcat un jurnalist. În apartament sunt urme de sânge. Până la spital nu a ajuns. S-a stins”, a spus o sursă pentru „Obozrevateli”.

Babcenko a activat în calitate de reporter de război pentru „Moskovskii Komsomoleț” și „Novaya Gazeta”, a colaborat cu „Pervîi Kanal” și „TVȚ”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...