Maia Sandu cere explicații ministrului de Interne privind lipsa de reacție promptă în cazul tânărului ucis în fața unui club de noapte

Președinta PAS, Maia Sandu, cere explicații ministrului de Interne privind lipsa de reacție promptă a poliției și sancționarea celor vinovați în cazul tânărului ucis în fața unui club de noapte. De asemenea, aceasta a solicitat ca societatea să fie informată cu regularitate despre mersul anchetei.

Modul în care acționează oamenii legii în asemenea situații ridică întrebări serioase cu privire la credibilitatea unor anchete obiective , a argumentat Maia Sandu.

Astăzi a fost înmormântat Serghei Bejenari, tânărul bătut cu bestialitate în noaptea dinspre 18 spre 19 mai 2018 și decedat pe 25 mai, fără a ieși din comă. Președinta PAS a declarat că, din nefericire, astfel de decese au loc tot mai des în țara noastră, fie prin implicarea directă a organelor de forță, ca în cazul tânărului Brăguța, fie prin inacțiunea și disfuncționalitatea instituțiilor statului.

Abia pe 25 mai, după decesul lui Serghei Bejenari și mediatizarea cazului de către soția decedatului și de presă, a fost inițiată o cauză penală, chiar dacă poliția a sosit la fața locului imediat după bătaie. Polițiștii nu au inițiat procedurile legale de cercetare a cauzei, nu au reținut vinovații imediat, nu au reacționat nicidecum după comunicarea cu medicii care l-au operat pe tânăr , a menționat Maia Sandu.

În acest context, lidera PAS se întreabă dacă nu cumva prin tergiversarea inițierii procedurilor legale s-a încercat mușamalizarea cazului datorită legăturii sportivilor Mihai Pîrgău și Aurel Ignat, implicați în acest caz, cu Partidul Democrat și prieteniei sportivilor cu deputatul democrat Constantin Țuțu.

Și Constantin Țuțu, și Dorin Damir au fost implicați și în alte cazuri răsunătoare: împușcarea cetățeanului Alexei Veretco și a omului de afaceri Sorin Paciu în Pădurea Domnească. Procesul de condamnare a lui Constantin Țuțu este tergiversat deja de 6 ani! , a adăugat Maia Sandu.

Un bărbat de 30 de ani a decedat în dimineața zilei de 25 mai la Spitalul de Urgență din capitală după ce a fost bătut crunt în fața unui club de noapte din centrul Chișinăului. Bărbatul ar fi fost bătut cu bestialitate de mai multe persoane în apropierea centrului comercial Atrium, din Chișinău.

Poliția a menționat anterior că în acest caz a au fost deschise trei cauze penale pentru huliganism, vătămare gravă și media a integrității corporale, în urma căreia a survenit decesul unei persoane.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.