Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Atenție, șoferi! Benzina și motorina…

Atenție, șoferi! Benzina și motorina se scumpesc semnificativ

Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) a stabilit noile prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale pentru perioada 30 mai – 12 iunie curent. Astfel, de mâine, un litru de benzină va costa 19 lei și 79 de bani, cu 64 de bani mai mult decât astăzi, iar pentru un litru de motorină șoferii vor achita 17 lei și 75 de bani, prețul fiind cu 66 de bani mai scump.

Prin urmare, un litru de benzină a ajuns să coste mai mult de un euro, Banca Națională a Moldovei (BNM) stabilind astăzi un curs de 19,67 de lei pentru moneda unică europeană.

Mai mult, comparativ cu perioada similară a anului trecut, prețul pentru un litru de benzină s-a majorat cu doi lei și 65 de bani, iar pentru motorină – cu trei lei și șase bani.

Noile prețuri plafon intră în vigoare după miezul nopții și vor fi valabile timp de două săptămâni, iar operatorii petrolieri nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanţi la preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE.

Consumatorii care observă preţuri mai mari pe piaţă sunt îndemnaţi să anunţe ANRE la numărul de telefon 0 800 10 800 sau la adresa de e-mail: anre@anre.md.

ANRE stabilește prețurile plafon pentru formarea şi aplicarea prețurilor la produsele petroliere începând din iunie 2016.

Autor: Nicoleta Braghiș, stagiară