(doc) Pe locul Stadionului Republican ar putea fi construit noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău

news2_big

Pe locul Stadionului Republican ar putea fi construit noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău. Cel puțin așa reiese dintr-un proiect, elaborat de Ministerul Economiei, care este supus dezbaterilor publice.

Mai exact, vorbim despre terenul cu suprafaţa de 5, 1814 ha din str. Tighina, 12, municipiul Chişinău, care este proprietate publică a statului domeniul privat. Iar scopul proiectului este „desființarea Stadionului Republican din municipiul Chişinău și asigurarea construcției sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii.”

Conform proiectului Hotărârii de Guvern, terenul urmează a fi transmis în proprietatea Statelor Unite ale Americii cu titlu de oneros. De asemenea, Guvernul urmează să determine valoarea bunului imobil și să negocieze prețul și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului imobil.

Potrivit proiectului, realizarea proiectului dat nu implică cheltuieli financiare publice și nu convine prevederi de reglementare a activității de întreprinzător în contextul legii cu privire la principiile de bază de reglementare a activității de întreprinzător.

De menționat că, pentru lucrările de desființarea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a acordat aviz favorabil, iar potrivit autorilor proiectului dat, „realizarea proiectului dat nu implică cheltuieli financiare publice.”

Vedeți mai jos proiectul supus dezbaterilor publice.

Stadionul Republican a fost un stadion multifuncțional din Republica Moldova, deschis în 1952. De-a lungul timpului pe stadionul Republican și-au disputat meciurile de acasă cluburile Zimbru Chișinău și Dacia Chișinău, dar și echipa națională de fotbal a Republicii Moldova. În anul 2007 Stadionul Republican a fost demolat, după ce a fost aprobată decizia de demolare în cadrul unei ședințe de lucru a guvernului, din 11 iunie a aceluiași an.

Astfel, Stadionul Republican a fost demolat în vara anului 2007, la inițiativa prim-ministrului de atunci, Vasile Tarlev. Vasile Tarlev în persoană a urcat într-un tractor și a demolat demonstrativ un zid improvizat. Atunci Tarlev a declarat că în locul stadionului va fi construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri, o parcare imensă și un hotel. Acest lucru însă nu s-a mai întâmplat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente