/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Reconstrucția scărilor de granit din parcul Valea Morilor, în toi. Muncitor: „E greu, dar așa ne chinuim”

missing
29 mai 2018, ora 16:23

„- Au undeva o sută, o sută douăzeci de sau chiar o sută cincizeci de kg, e granit natural.
– Și e complicat să le scoateți?
– Da, dar așa ne chinuim.”

„Pe unde greu, pe unde ușor, dar se face lucrul. Trebuie să-l facem.”

Au o lună la dispoziție ca să demonteze treptele vechi din granit. Acestea vor fi prelucrate și utilizate la construcția noii scări. Cei care urcă sau coboară zilnic aceste trepte spun că abia așteaptă să fie restaurate.

„Demult trebuia făcută scara pentru că se risipea și pereții și treptele, priviți. Era greu de mers pe aici. Foarte bine. Eu aici, în parc, lucrez și chiar mă gândeam oare când va fi făcută.”

„Foarte bine, bine că le fac.”

Acordul de grant a fost semnat la o recentă întrevedere a primarului interimar de Chişinău, Ruslan Codreanu, cu primarul sectorului 1 Bucureşti, Daniel Tudorache. Contribuția Primăriei Chișinău este de numai 5% din cheltuieli. Scara ar urma să fie dată în exploatare în cel mult 14 luni.

Reporter: Galina Timuș
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram