Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Siria a recunoscut independența Osetiei…

Siria a recunoscut independența Osetiei de Sud

Siria a recunoscut independenţa regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al așa numitului Minister al Afacerilor Externe al Osetiei de Sud.

„Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Osetia de Sud, autorizat de guvernul său, are onoarea de a anunța că Republica Osetia de Sud și Republica Arabă Siriană și-au reafirmat angajamentul față de principiile fundamentale ale dreptului internațional, având ca scop crearea și cooperarea politică, economică și culturală între cele două țări în beneficiul popoarelor lor, în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena. În acest sens, cele două țări au anunțat recunoașterea independenței fiecărei țări și au optat pentru stabilirea relațiilor diplomatice”, găsim în comunicatul de presă emis de Minister.

Osetia de Sud este o republică autonomă din Georgia care și-a proclamat independența în 1990. Până în prezent, independența Osetiei de Sud a fost recunoscută de către Rusia, Nicaragua, Venezuela, Nauru, Vanuatu.

Mai multe detalii despre locuitorii statelor nerecunoscute, inclusiv și despre Osetia de Sud, aflați în proiectul jurnalistic „Statele nerecunoscute”.