08:41:24 24.04.2024
Stiri

FOTO // Partidul Politic „ȘOR” susține cultura și diaspora peste hotarele țării. Megaconcert în Italia

Monden 29.05.2018 13:47 Vizualizări1662 Autor: Ziarul National
FOTO // Partidul Politic „ȘOR” susține cultura și diaspora peste hotarele țării. Megaconcert în Italia


Diaspora moldovenească din Italia a avut parte de o petrecere culturală de zile mari în orașul Bologna, Italia. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna, cu susținerea Partidului Politic „ȘOR” și a adunat peste 500 de oameni, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Potrivit sursei citate, petrecerea a durat câteva ore, iar cei prezenți au dansat împreună cu dansatorii profesioniști și fredonat melodiile interpreților din R. Moldova - Ion și Marcela Oprea și Gheorghe Țopa. Pentru cei mai mici a fost amenajată o zonă specială pentru joacă, unde s-au distrat pe tobogane și au dansat împreună cu animatorii.

Organizatorii au amenajat și o masă de sărbătoare, iar moldovenii prezenți au servit bucate tradiționale moldovenești. Sursa citată mai precizează că cei prezenți au apreciat organizarea petrecerii și au spus că e pentru prima dată când în orașul Bologna este desfășurat un eveniment de o astfel de anvergură, dedicat diasporei moldovenești.

„Mihai Ciolacu, președintele Centrului de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna a mulțumit conducerii Partidului Politic „ȘOR” pentru organizarea cu regularitate a evenimentelor culturale și pentru posibilitatea de a promova cultura în rândurile celor ce se află departe de casă”, se mai arată în comunicatul de presă.

Evenimentul sa desfășurat în cadrul proiectului Clubul „Petreceri de Aur”. „Scopul proiectului este a consolidarea și promovarea tradițiilor moldovenești peste hotarele țării. În planul de acțiuni al Centrului sunt prevăzute organizarea și desfășurarea evenimentelor socio-culturale de importanță majoră, menite să întrețină spiritul de patriotism departe de casă. Buna desfășurare a evenimentelor culturale, dar și a întregului proces de lucru al Centrului este posibilă grație curatorului proiectului și vicepreședintelui Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber și nu în ultimul rând echipei din orașul Bologna - Ekaterina Tiufanova, Tatiana Gorea și Mihai Ciolac”, conchide sursa citată.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md