Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (foto) Bărbatul ucis în centrul…

(foto) Bărbatul ucis în centrul Chișinăului este condus pe ultimul drum

Astăzi, 29 mai, tânărul care a decedat după ce acum zece zile a fost bătut în fața unui club de noapte din capitală este condus pe ultimul drum. Înmormântarea are loc în orașul Orhei, acolo unde locuiește familia bărbatului de 30 de ani. Acesta a lăsat în urmă soția și un copil de șapte ani. Tot astăzi, procurorii cer în instanță mandat de arestare pe numele luptătorului de arte marțiale Aurel Ignat, reținut sâmbătă drept suspect.

Incidentul s-a întâmplat în noaptea de 18 spre 19 mai, în fața unui club de noapte din capitală, acolo unde, Sergiu, bărbatul în vârstă de 30 de ani, se distra cu mai mulți tineri la ziua de naștere a unui prieten. După un conflict, care, potrivit martorilor, ar fi pornit după ce unui dintre prietenii lui Sergiu ar fi încercat să a părarea unei domnișoare aborbadă de sportivul Aurel Ignat, în fața clubului de noapte s-a iscat o bătaie. Ignat ar fi fost însoțit de alți opt-nouă prieteni. Potrivit unui martor ocular, Ignat ar fi fost cel care i-a aplicat tânărului lovituri cu picioarele, inclusiv în cap. Bărbatul a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri în cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău. În aceeași dimineață, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru excluderea hematomolui facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a decedat în dimineața zilei de 25 mai.

Două persoane au fost reținute, până la această oră, în dosarul morții tânărului după bătaia care a avut loc în centrul capitalei, în fața unui centru comercial și club de noaptePrima persoană reținută este Mihai Pârgaru. Pe numele acestuia a fost aplicat mandat de arestare pentru 30 de zile. Aurel Ignat a fost reținut duminică dimineața, la o zi după ce a fost reținut Mihai Pârgaru. Inițial, precizează surse din cadrul anchetei, Aurel Ignat a fost și el internat în spital, cu o rană la cap. Conform acelorași surse, Ignat ar fi „fost lovit cu bâta în cap, inclusiv de către partea vătămată”.

Cronica evenimentelor în dosarul crimei din centrul capitalei: